Ford a prezentat mai multe fotografii cu noul Ka si a anuntat ca modelul va debuta la Paris.

Ford isi pune mari sperante in noul model Ka si este de inteles avand in vedere succesul si longevitatea pe piata a primei generatii.

Galerie foto: Noul Ford Ka - debut la ParisPrima generatie a lui Ka a fost lansata la inceputul anului 1997 si a constituit un succes pentru Ford in conditiile in care constructorul a riscat putin la nivelul designului. Acesta a fost atat de apreciat, incat Ka, fara a fi prea ieftin, s-a impus ca masina de stil in clasa mini. Vanzarile au mers bine pentru Ford, care ne anunta ca in 12 ani de productie (noul Ka va fi oferit in showromm-uri la inceputul lui 2009), au fost comercializate 1,4 milioane de exemplare.

Galerie foto: Noul Ford Ka - debut la ParisNoul model se integreaza in limbajul estetic promovat in momentul de fata de Ford si nu mai aminteste de prima generatie decat la nivelul proportiilor. Masina va fi promovata tot ca fiind una de stil, dar Ford aminteste ca pretul va fi unul excelent in raport cu ce are de oferit Ka.
In comunicatul de presa, Ford spune ca micul Ka va stabili un nou standard la manevrabilitate si agilitate in clasa mini si ramane de vazut in ce masura este adevarat, mai ales ca platforma tehnica a lui Ka este aceeasi de pe Fiat 500.

Galerie foto: Noul Ford Ka - debut la ParisFord a anuntat si motorizarile masinii, la debut fiind vorba de un propulsor pe benzina si unul turbodiesel. Motorul pe benzina are 1,2 litri, dezvolta 69 CP, consumul fiind mai mic cu 21% fata de cel al modelului anterior echipat cu un motor de 1,3 litri.

Galerie foto: Noul Ford Ka - debut la Paris

Turbodieselul este unul de 1,3 litri, puterea maxima fiind de 75 CP, iar consumul mediu inregistrand valoarea de 4,2 l/100 km. Este prima data cand Ka primeste un propulsor diesel. Masina va fi promovata si ca fiind una destul de ecologica avand in vedere ca nici unul din cele doua motoare nu emite mai mult de 120 grame de CO2 pe kilometru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.