Coreenii vor sa continue succesul de proportii al modelului cee'd cu berlina Forte.

Kia Forte - A doua masina Kia menita sa impresioneze!Kia continua ofensiva de proportii inceputa cu gama cee'd, modelul compact confirmand (de fapt - depasind) din plin asteptarile constructorului coreean care s-a vazut, in premiera, luat in calcul de clientii de compacte din Europa.

Kia Forte - A doua masina Kia menita sa impresioneze!Kia stie insa ca, daca nu continua in forta, cee'd va fi doar un foc de paie. Coreenii au aratat zilele trecute un nou model, de la care au cam aceleasi asteptari pe care le au cu cee'd. Este vorba de modelul Forte, o berlina anuntata de ceva timp care duce mai departe stilul curat, european, al designului promovat in ultimul timp de Kia. Forte inlocuieste in gama modelul Cerato (Spectra pe unele piete) si mizeaza probabil pe acelasi comportament rutier al lui cee'd - usor sportiv, legat, fara asistari exagerate. De asemenea, coreenii promit si un alt nivel al materialelor si imbinarilor de interior si probabil vor miza iar pe cea mai mare garantie din piata.

Kia Forte - A doua masina Kia menita sa impresioneze!Forte mizeaza deocamdata pe un propulsor de 1,6 litri, pe benzina, care dezvolta 124 CP, dar si pe un turbodiesel tot de 1,6 litri, care produce 128 CP. Fara indoiala ca, la lansarea masinii in Europa, aceasta va fi disponibila cu o gama mai mare de propulsoare, majoritatea putand fi cunoscute deja de pe cee'd.

Kia Forte - A doua masina Kia menita sa impresioneze!Interiorul este destul de complex, frumos aranjat si nu mai aminteste de aspectul de ieftin prezent pe alte modele de conceptie mai veche. Chiar si la nivel de echipamente, constructorul coreean promite sa fie la inaltime. Dealtfel se observa deja butonul Stop/Start pentru pornirea motorului si sitemul de navigatie cu display generos.

Spre bucuria pasionatilor de sport, va urma si un coupe pe baza lui Forte, acesta fiind de fapt o varianta de serie a conceptului Koup.

In ceea ce priveste berlina, Kia vrea sa vanda cam 50.000 de exemplare/an doar in Coreea, vanzarile de pe celelalte piete fiind estimate la 150.000 exemplare/an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.