Mexicanii de la Mastretta pregatesc o masina care activeaza in aceeasi liga cu Lotus Elise.

Mexicanii nu prea sunt pomeniti cand vine vorba de constructori auto, dar asta nu inseamna ca nu au cu ce se lauda. De exemplu, Mastretta Design o firma de care nu au auzit prea multi. Acesta companie este destul de mica si - local - este cunoscuta pentru diferitele automobile recreationale, majoritatea produse pe platforma lui Beetle.

Un fel de Lotus mexican - Mastretta MXTIata insa ca mexicanii vin acum cu ceva mai original si destul de serios ca performante. Este vorba de modelul MXT, la care se lucreaza de ceva timp si care este acum aproape de productia de serie. Mastretta va prezenta versiunea finala a lui MXT la Salonul Auto de la Londra si se pare ca, inca de acum, mexicanii au primit cateva zeci de comenzi din Marea Britanie.

Un fel de Lotus mexican - Mastretta MXTMXT este un mic bolid, construit dupa aceeasi reteta ca si Lotus Elise. Dimensiuni destul de reduse, caroserie usoara si motor nu foarte puternic. Mastretta MXT foloseste un propulsor de 2 litri, care produce 240 CP si 250 Nm cu ajutorul unui compresor. Acceleratia 0-100 km/h este estimata la sub 5 secunde, iar viteza maxima va fi in jurul a 230 km/h.

Acum aproape un an Mastretta anunta un motor de 200 CP si acceleratii ceva mai slabe, dar intre timp, propulsorul si implicit performantele au evoluat simtitor.

Masina face posibile aceste performante datorita in special greutatii de doar 900 kg (caroseria este din aluminiu) si montarii centrale a propulsorului.

Pretul de vanzare va fi de circa 33.000 lire, sau 65.000 de dolari.

Un fel de Lotus mexican - Mastretta MXT

Sursa: MotorAuthority


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.