Lotus a prezentat primul sau model complet nou dupa o pauza de 13 ani.

Lotus si-a cladit reputatia unui constructor mai special si de admirat este ca, incepand din anii '90 pana acum, asta s-a intamplat cu un singur model de baza: Elise. Sigur, au mai fost si cateva alte versiuni de Elise, mai performante si mai deosebite, dar modelul de la care s-a plecat pentru realizarea acestora este Elise.

Un nou supercar de la Lotus, dupa 13 aniPractic, Lotus a mizat pe performanta obtinuta prin manevrabilitate si greutate redusa a masinii. Constructorul nu are nici macar motoare proprii, iar cele pe care le preia (de la Toyota) nu par deloc impresionante din punct de vedere al cilindreei si puterii maxime. Situatia se schimba insa cand acestea sunt montate pe caroserii mici si usoare, iar suspensiile sunt setate cat mai sportiv. Elise s-a bazat multa vreme pe un motor Toyota de 1,8 litri si 135 CP, dar poate face minuni din punct de vedere al timpilor pe circuit tocmai datorita faptului ca masina este extrem de manevrabila.

Iata ca Lotus revine cu un nou bolid, dupa 13 ani de cand a fost lansat Elise. Noul model se numeste Eagle, este un coupe cu 4 locuri, dar cu propulsor montat central.

Un nou supercar de la Lotus, dupa 13 aniMasina urmeaza sa debuteze la Salonul Auto de la Londra, pe 22 iulie, asa ca nu se cunosc toate detaliile. Se stie insa ca britanicii au optat tot pentru un propulsor Toyota, insa unul mult mai "serios" de data aceasta. Este vorba de un V6 de 3,5 litri a carui putere maxima este de 280 CP. Ca urmare este de asteptat ca Eagle sa accelereze pana la 100 km/h in sub 5 secunde, viteza maxima fiind estimata la cel putin 260 km/h.

Un nou supercar de la Lotus, dupa 13 aniEagle va fi disponibil si in configuratie 2+2, dar si cu doar doua locuri, pentru cei carora performanta li se pare mai importanta decat pasagerii. Si asta nu e tot, Lotus vrea sa construiasca, pe baza lui Eagle, si o decapotabila, dar si o versiune mai performanta, extrem de compatibila cu circuitele.

Livrarile vor incepe in primavara anului viitor si - din pacate - Lotus nu va produce decat 2.000 de unitati pe an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.