Astazi a avut loc una dintre cele mai asteptate premiere mondiale de la Salonul Auto de la Geneva. Dacia a prezentat modelul Sandero, un hatchback pe platforma lui Logan.

Geneva 2008: Dacia Sandero prezentata in premiera mondiala!Se stia de ceva timp ca Dacia pregateste versiunea hatchback pe platforma lui Logan, anuntul fiind facut la debutul pe piata a lui Renault Sandero pe piata din Brazilia. Toata lumea era insa curioasa cum va arata versiunea Dacia a lui Sandero si cat de individualizata va fi masina sub sigla producatorului roman.

Dacia Sandero vine cu o singura schimbare majora fata de Renault Sandero: grila fata, care este adaptata imaginii de marca Dacia. In rest masina arata la fel, chiar si la interior, unde doar volanul este usor redesenat.

Geneva 2008: Dacia Sandero prezentata in premiera mondiala!Sandero este privit ca un model aparte de catre Dacia si nu ca fiind versiunea hatchback a lui Logan, desi asta este din punct de vedere tehnic. La nivelul designului insa, Sandero este un model nou, cu un aspect nou, datorita faptului ca nu imparte reperele importante (cum ar fi blocurile optice) cu Logan. Plansa de bord este cea a lui Logan, dar cu schimbari importante de design si structura menite sa-i dea un aspect mai modern

Dacia a anuntat ca Sandero va fi disponibil pe pietele europene din acesta vara, la debut fiind oferite doua motorizari pe benzina si un turbodiesel in doua variante de putere. Propulsoarele sunt cele cunoscute: 1,4 litri benzina (75 CP), 1,6 litri benzina (90 CP) si dCi-ul de 1,5 litri in versiunile de 70 CP si 85 CP. Nu s-a precizat inca daca va fi disponibil ulterior si motorul de 1,6 litri cu 4 supape/cilindru care dezvolta 105 CP.

Geneva 2008: Dacia Sandero prezentata in premiera mondiala!

La interior se remarca, pe langa fetele de usi schimbate si bancheta rabatabila in proportie de 60:40, aspecta care majoreaza volumul de incarcare de la 320 litri (cu bancheta in pozitie normala) la 1.200 de litri cu bancheta pliata.
Nivelurile de echipare vor fi, in mare parte la fel ca la modelul Logan. Nici Sandero nu va avea servodirectie in versiunea de baza, dar va exista posibilitatea echiparii cu ABS si 4 airbag-uri la versiunele de varf.

Geneva 2008: Dacia Sandero prezentata in premiera mondiala!Dacia a anuntat ca productia lui Sandero a inceput in luna octombria a anului trecut la uzina din Pitesti, modelul fiind asamblat pe aceleasi linii de productie ca si Logan, cu care imparte aproximativ 70% din componente.

Tot cu ocazia acestei premiere, Dacia a prezentat si noua sigla a marcii, parte a unui program de modernizare a imaginii producatorului roman.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.