Dupa mai multe speculatii, conform carora noua generatie Fiesta isi va schimba numele, Ford a decis sa pastreze totusi numele de pana acum si a prezentat noul model.

Oficial: Noul Ford Fiesta!Noul Fiesta va debuta la Salonul Auto de la Geneva, dar Ford a ales sa publice deja informatiile si pozele oficiale. Masina se bazeaza pe conceptul Verve din punct de vedere al designului si la inceput au aparut unele zvonuri conforma carora Ford ar vrea sa renunte la numele Fiesta, noua masina de clasa mica urmand sa fie prezentata sub numele Verve. Iata ca nu este asa. Numele Fiesta ramane, iar masina promite s afaca o figura frumoasa in clasa mica, pentru ca adopta un stil nou, proaspat, si urmeaza fidel liniile conceptului Verve, atat la exterior cat si in ceea ce priveste designul interiorului.

Oficial: Noul Ford Fiesta!Partea frontala masiva, cu blocurile optice prelungite catre montanti si sublinierea pasajelor rotilor prin bosaje discrete ii confera masinii o nota de originalitate de care are absoluta nevoie avand in vedere modelele cu care se va “lupta” in clasa mica: Opel Corsa, Fiat Grande Punto si chiar Mazda2, model cu care noul Fiesta imparte aceeasi platforma.

Oficial: Noul Ford Fiesta!Interiorul este structurat complet diferit fata de modelul existent pe piata. Noutatea o constituie amplasarea comenzilor sistemului audio. Forma arata interesant, dar va trebui sa-si dovedeasca si ergonomia in utilizare.

Oficial: Noul Ford Fiesta!Noul Fiesta va fi disponibil in Europa incapand cu toamna acestui an, sub forma de hatchback cu 3 si 5 usi. Deocamdata, Ford a prezentat doar pozele versiunii in 3 usi. Fiesta, care va fi produs la uzinele Ford din Valencia (Spania) si Cologne (Germania) face parte insa dintr-un program mai vast, masina urmand sa ajunga si pe pietele din Asia si chiar America de Nord.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.