Ford a lansat noul model Ka, deocamdata in versiunea pentru piata din Brazilia.

Cel mai ieftin Ford: noul Ka!Micul Ka, prima generatie, a fost o cotitura importanta in linia de design Ford, linie care a placut, dar pe care, din pacate, Ford tinde sa o abandoneze. Ford Ka, actualul model, este perceput si acum ca o masina de stil, cu reale valente citadine. Chiar daca a fost criticata in nenumarate randuri pentru pretul cam mare raportat la ce ofera, masina s-a bucurat de succes pe piata, aspect aratat si de faptul ca Ford a mentinut acest model in productie timp de aproape 11 ani, in conditiile in care durata de productie a unei masini din aceasta clasa (mini) este de cam 7 ani.

Cel mai ieftin Ford: noul Ka!Noul model pe care il vedeti in poze este cel pentru Brazilia, dar sunt toate sansele ca versiunea europeana, ce va fi lansata probabil anul viitor, sa nu difere prea mult din punct de vedere al designului. Masina nu arata deloc rau pentru un mini, dar este evident ca a pierdut mult din personalitatea primei generatii si asta s-ar putea sa-i coste pe cei de la Ford. Aspectul este unul modern, dar pare foarte fad daca este comparat cu cel al predecesorului sau.

Cel mai ieftin Ford: noul Ka!In afara de design, Ka a progresat destul de la aspectul practic. Masina masoara 3,84 metri lungime, mai mult decat generatia actuala, cresteri in dimensiuni fiind si la latime, dar si la inaltime. Portbagajul ofera un volum de 263 de litri in vreme ce prima generatie nu se "lauda" decat cu 185 de litri. Ford spune ca si spatiul interior a crescut, iar acesta va fi si mai bun cand va fi lansata versiunea cu 5 usi pentru ca la startul vanzarilor va fi disponibila doar cea in 3 usi.

Cel mai ieftin Ford: noul Ka!Noul Ka dispune de o plansa de bord mai moderna si va oferi mai multe elemente de confort. Platforma este partial cea de Fiesta si mai multe repere sunt preluate de la acest model pentru scaderea costurilor de productie. Dealtfel, daca acest model va veni aproape neschimbat in Europa este de asteptat sa devina cel mai accesibil Ford din gama constructorului, cu un pret de pornire situat sensibil sub valoarea de 10.000 euro.

Pentru piata din Brazilia s-au anuntat doua motoare: unul de un litru (73 CP) si unul de 1,6 litri care dezvolta 110 CP. Ambele sunt proiectate sa functioneze si cu biocombustibil, in Brazilia, dar in Europa vor putea fi alimentate numai cu benzina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.