Iata pozele si detaliile despre noul model Tata, care a devenit cel mai ieftin din lume.

Cea mai ieftina masina din lume: Tata Nano. 2500 de dolari!Asa cum spuneam, Tata Motors a prezentat ieri modelul sau care va fi vandut la un pret de 2.550 de dolari si care promite sa motorizeze o mare parte din indienii care nu-si permiteau pana acum decat scutere. Masina se numeste Nano si…socheaza putin la inceput. In primul rand pentru ca nu ma asteptam la o forma monovolumica, desi aceasta este o solutie mai putin costisitoare decat proiectarea unei berline. In al doilea rand ma asteptam la ceva mai multa imaginatie in privinta designului. Masina mi se pare pur si simplu… urata, dar asta e o chestie subiectiva si oricum cei carora le este adresat acest model nu cred ca vor fi prea interesati de aspect. Este pur si simplu un mijloc de transport, caruia pretul extraordinar pare sa-i scuze destul de multe neajunsuri.

Cea mai ieftina masina din lume: Tata Nano. 2500 de dolari!Masina are o lungime de 3,1 metri, latimea este de 1,5 metri, iar inaltimea de 1,6 metri. Rotile sunt plasate cat mai spre extremitatile caroseriei, cei de la Tata Motors afirmand ca au vrut in acest fel sa creasca manevrabilitatea masinii, in conditiile in care acesta nu dispune de servodirectie. Indienii spun chiar ca Nano va deveni o referinta la manevrabilitate.
Cea mai ieftina masina din lume: Tata Nano. 2500 de dolari!Interiorul este extrem de simplu. Planas ade bord este dintr-o singura bucata, la care se adauga o mica consola cu comensile pentru sistemul de ventilatie si incalzire. In partea superioara a consolei, la mijlocul plansei de bord este prezent vitezometrul si probabil si indicator pentru nivelul combustibilului. Bordul prezinta doua zone de depozitare mai mari, asta probabil pentru a mai compensa volumul minuscul al portbagajului.

Cea mai ieftina masina din lume: Tata Nano. 2500 de dolari!Nano este echipat cu un propulsor construit din aluminiu, cu doi cilindri, de 623 cc, care dezvolta 33 CP. Motorul este alimentat prin injectie multipunct de benzina si este controlat de un sistem electronic de management. Propulsorul este amplasat in spate si tractiunea este tot pe puntea spate. Indienii nu au spus nimic despre performantele dinamice si nici despre cutia de viteze, dar nici nu prea avea ce sa spuna. Masina este destinata aglomerarilor urbane si micul motor ar trebui sa fie suficient pentru deplasarea in oras. Este insa interesant cum se comporta el cand in masina sunt patru adulti, avand in vedere ca nu dezvolta decat 33 CP.

Cea mai ieftina masina din lume: Tata Nano. 2500 de dolari!Constructorul spune ca Nano respecta normele de siguranta, dar se refera probabil la cele locale. Oricum, Tata Motors sustine ca Nano are zona de siguranta a habitaclului foarte stabila in caz de impact, iar portierelke au incastrate bare de rigidizare care sa protejeze la un eventual impact din lateral.

Cea mai ieftina masina din lume: Tata Nano. 2500 de dolari!Masina va fi lansata in India in acest an, in trei versiuni: Standard, Deluxe si Luxury. Cel mai ieftin model este, evident, modelul Standard care nu va costa chiar 2.500 de dolari, ci 2.550 de dolari. Nivelurile de echipare nu sunt probabil definitive, pentru ca pe site-ul modelului exista un chestionar care te invita sa alegi ce echipamente ai dori sa gasesti pe masina.

Cum vi se pare modelul Nano, tinand cont de piata careia ii este destinat?

Dan Damian


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.