Americanii incep sa concureze serios masinile supersport din Europa. Dovada? Noul Corvette ZR1.

Corvette ZR1: Supersportiva americanaMasinile supersport americane nu sunt privite prea serios in Europa, decat probabil de pasionatii de masini americane. Totusi iata un motiv sa le luam in serios: noul Corvette ZR1. Adica cel mai puternic si cel mai extrem Corvette oficial.

Masian dispune de V8-ul de 6,2 litri, care a fost convins sa livreze 620 CP cu ajutorul supraalimentarii. Cuplul maxim are si el o valoare mai mult decat impresionanta, 823 Nm si este livrat puntii spate prin intermediul unei cutii manuale cu 6 trepte si a unui ambreiaj cu doua discuri.

Corvette ZR1: Supersportiva americanaAripile, plafonul si alte cateva elemente de caroserie sunt facute din fibra de carbon, iar capota include un geam transparent, din policarbonat, care lasa sa se vada intercoolerul motorului.

Corvette ZR1: Supersportiva americanaAcceleratia 0-100 km/h se face in aproximativ 3,3 secunde, iar viteza maxima va fi de peste 320 km/h.
Americanii se mandresc cu aceasta masina, cea mai puternica produsa de General Motors, si atrag atentia ca raportul putere greutate este mai bun decat al lui Porsche 911 GT2, Ferrari 599 si Lamborghini LP640.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.