Michael Schumacher va dezveli la Salonul Auto de la Frankfurt modelul F430 Scuderia, un bolid cu multe aplicatii tehnologice din Formula 1.

Ferrari nu putea sta prea mult timp deoparte dupa ce Lamborghini a prezentat Gallardo Superleggera la inceputul acestui an, asa ca, la Frankfurt, va prezenta antidotul: F430 Scuderia. Desi ne asteptam ca modelul sa se numeasca Challenge Stradale, la fel ca si versiunea pe baza lui 360 Modena, cei de la Ferrari au ales o noua denumire, Scuderia, pentru a sublinia mai puternic infuzia de tehnologie din Formula 1.

Ferrari F430 Scuderia. Il va bate pe Lamborghini Gallardo Superleggera?
Atat F430 Scuderia cat si Superleggera se bazeaza pe cateva idei de baza: putere mai mare, greutate mai mica, performante mai bune si un plus de personalitate.

F430 Scuderia beneficiaza si de un nou soft al cutiei de viteze care permite ca trecerea dintr-o treapta in alta sa se faca in 60 de milisecunde. In plus, noul control de tractiune combina diferentialul electronic cu F1-Trac (sistem de control al stabilitatii).

Chiar daca Ferrari nu a spus nimic despre performantele lui F430 Scuderia, ne putem face o idee despre diferentele dintre cele doua supersportive.

Ferrari F430 Scuderia. Il va bate pe Lamborghini Gallardo Superleggera?
Ambele modele au cu 100 kg mai putin decat modelele din care deriva. Superleggera cantareste 1.330 kg, iar F430 Scuderia a ajuns la 1.250 kg.

Ferrari F430 Scuderia. Il va bate pe Lamborghini Gallardo Superleggera?

Puterea motorului V10 a lui Gallardo Superleggera este de 530 CP/8.000 rpm (o crestere de 10 CP fata de modelul Gallardo), in vreme ce V8-ul Ferrari-ului a fost convins sa livreze 20 CP in plus, ajungand la 510 CP/8.500 rpm. Deci Superleggera dispune de 20 CP in plus, dar F430 Scuderia sta mai bine la raportul greutate/putere cu 2,45 kg/CP fata de 2,5 kg/CP cat afiseaza Superleggera.

Ferrari F430 Scuderia. Il va bate pe Lamborghini Gallardo Superleggera?
E greu de spus care din ele va fi mai rapid si numai timpii pe turul de circuit vor da un raspuns clar. Superleggera accelereaza de la 0 la 100 km/h in 3,8 secunde (cu 0,2 secunde mai bine decat un Gallardo normal) si este de aspteptat ca si F430 Scuderia sa afiseze o valoare apropiata. Pe de alta parte Superleggera dispune de tractiune integrala, dar Ferrari are un raport greutate/putere mai bun si sunt toate sansele sa sa contracareze si cu un echilibru general mai bun al masinii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.