Mult mai deosebita din punct de vedere stilistic, Agila isi propune sa atraga clientii tineri, activi si rationali.

Segmentul masinilor de oras se dezvolta continuu si, in conditiile unei concurente acerbe, constructorii trebuie sa-si foloseasca din plin imaginatia si posibilitatile tehnice de care dispun.
Stilul este poate cel mai important pentru ca, in majoritatea cazurilor acest aspect face diferenta.
Prima generatie Agila s-a vandut in aproximativ 440.000 de exemplare, dar stilul masinii a fost destul de fad si a impiedicat probabil cifre de vanzari si mai mari.
Noua jucarie pentru oras a lui Opel: AgilaNoua generatie Agila, care va debuta la Salonul Auto de la Frankfurt, afiseaza un design mult mai elaborat si mai tineresc, in spiritul noii directii trasata de ultimele modele lansate de Opel.
Masina este cu 20 cm mai lunga si 6 cm mai lata decat predecesoarea sa. Inaltimea a scazut cu 7 cm.

Interiorul a fost serios improspatat cu diferite combinatii de culori si o arhitectura moderna a plansei de bord. In spatele volanului se afla un singur ceas, cel de kilometraj, care include un display pentru celelalte afisari ai parametrilor masinii. Turometrul este distinct fiind amplasat deasupra bordului.

Noua jucarie pentru oras a lui Opel: Agila

Habitaclul dispune de numeroase spatii de depozitare, iar portbagajul are un volum de 225 litri, bancheta spate fiind fractionabila in proportie de 60:40.

Noua jucarie pentru oras a lui Opel: AgilaLa debut, Agila va fi disponibila cu doua motoare pe benzina si un turbodiesel. Cel mai mic motor pe benzina are un litru capacitate si produce 65 CP, suficient pentru o viteza maxima de 160 km/h. Celalalt motor, de 1,2 litri, are o putere maxima de 86 CP si ii permite micului automobil sa ajunga la 100 km/h in aproximativ 12 secunde si sa ajunga la 174 km/h. Acest motor este disponibil si in combinatie cu o cutie de viteze automata cu 4 trepte.
Ambele propulsoare alimentate cu benzina sunt furnizate de Suzuki.

Turbodieselul de 1,3 litri, de provenienta GM Powertrain, produce 75 CP. Cu acest motor, Agila atinge 162 km/h si accelereaza pana la 100 km/h in 13,5 secunde. Opel promite un consum mediu sub 5 litri la 100 km.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.