Ford a prezentat noua generatie a lui Focus la inceputul acestui an, la Detroit, apoi la Geneva, dar intre timp publicul a cam uitat de ea. Isi va aduce insa aminte peste o luna, cand compacta va fi aratata si la Salonul Auto de la Paris.

Noua generatie este una extrem de interesanta. Este a treia generatie, iar primele doua au fost foarte apreciate si au reusit sa tina piept liderului VW Golf si celuilalt hatchback german foarte popular – Opel Astra.

Noul Focus marcheaza o schimbare insemnata la nivelul designului. Renunta la liniile germane de pana acum si vine cu o linie ceva mai pasionala, cu influente regasite si noile Fiesta si Ka. Daca partea frontala este dominata de o grila mare, trapezoidala, spatele este mult mai “lucrat”. Pare chiar usor aglomerat, cu multe linii concentrate in special langa stopurile pozitionate la inaltime, care au si o prelungire fluida catre pasajele aripilor spate.

Per ansamblu, spatele masinii arata foarte bine, poate mai mult decat partea frontala.

Si la interior se observa aceeasi strategie. Plansa de bord a renuntat de simplitate si se prezinta cu o aglomerare de linii si butoane, care nu arata insa deloc rau, ba mai mult, lasa impresia unei masini de clasa superioara. Normal ca se promite mai mult spatiu si calitate mai buna a asamblarii.

Noul Focus mai marcheaza o premiera importanta. Va fi oferit... citeste continuarea (+ galerie foto) pe Motorstory.ro

Citeste si Cel mai mare blocaj rutier, in China.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.