Auto 27 Iulie 2010 00:05
Noul Ford Explorer arata cu totul altfel decat pana acum, dar vine si cu surprize mari sub capota. Americanilor incepe sa le pese de consum.

Nu e cazul sa va mai spun ca, pana in 2008, nici un american nu concepea un SUV mare cu motor de 2 litri. Nici gand, ei preferau motoare mari, de la 4 litri in sus, deloc eficiente in raport cu cilindreea. Asta insemna un consum inutil de benzina, unul mare, pe care nu prea il mai agreeaza acum.

Ford ExplorerAsa ca producatorii americani incep sa se adapteze folosind solutii utilizate de europeni de ani buni. Noul Ford Explorer, un SUV cunoscut, dar rar in Europa este propus cu noul propulsor pe benzina, cu 4 cilindri, turbo, din generatia EcoBoost. Motorul produce 237 CP, dar nu este inca foarte clar ce consum mediu afiseaza.

Ford ExplorerBineinteles ca Ford nu se putea margini doar la acest motor si ofera si un V6 de 3,5 litri, care produce 290 CP. Ambele propulsoare sunt cuplate la cutii de viteze automate, cu 6 trepte. Insa, doar motorul V6 este oferit cu tractiune integrala, una inteligenta, cu sistem de gestiune asemanator celui dezvoltat de Land Rover.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.