Auto 29 Iunie 2010 00:05
Renault a prezentat o noua galerie foto cu modelul Wind, un roadster destinat tinerilor si iubitorilor de sport.

Renault WindRenault a prezentat roadsterul Wind in primavara, la Geneva, dar a revenit acum cu o noua galerie foto si detalii complete despre modelul care va debuta in curand pe piata si care va incerca sa atraga publicul tanar. Francezii mizeaza pe un look noncorformist si pe aspectul practic al masinii.

Designul este un element central pe care mizeaza Renault, pentru ca Wind are o prezenta puternica, un spate masiv pentru dimensiunile sale. Masina are doar 3,83 metri si “sta” in gama exact intre Twingo si Clio.

Renault WindInteriorul nu ofera nici pe departe o imagine atata de excentrica precum aspectul exterior, ci mizeaza pe simplitate. Un tablou de bord conventional si plansa de bord simpla, cu doua zone distincte pentru sistemuld e climatizare si sistemul audio.

Renault WindWind nu este chiar pentru toata lumea, pentru ca aspectul practic se refera doar la adoptarea unui plafon care pivoteaza electric si poate transforma masina din coupe in roadster. In rest, Wind ofera doar 2 locuri si un portbagaj de 270 litri, capacitatea nefiind influentata de pozitia plafonului. Plafonul poate fi rabatat in doar 12 secunde, o valoare foarte buna.

Renault Wind
Francezii vor sa-l tina in zona accesibilului din punct de vedere al pretului, asa ca motoarele sunt unele nu foarte puternice. Se ofera un propulsor de 1,2 litri, supraalimentat, care produce 100 CP si unul de 1,6 litri, aspirat, care ofera 133 CP, ambele cuplate la cutii de viteze manuale. Performantele se anunta destul de bune si asta din cauza faptului ca greutatea masinii depaseste doar cu putin 1,1 tone.

Si tinuta de drum ar trebui sa dea satisfactii celor ce conduc sportiv, pentru ca platforma lui Wind este de fapt cea a lui Clio RS.

Masina va debuta luna urmatoare pe piatele din Marea Britanie si Slovenia, iar din toamna va fi introdus treptat pe toate pietele europene importante.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.