Chrysler a inceput productia noului Jeep Grand Cherokee, care va debuta in scurt timp pe piata.

Jeep Grand CherokeeA trecut mai bine de un an de cand Chrysler a aratat noul Jeep Grand Cherokee, dar abia acum masina intra in productie, pregatindu-se stocurile pentru dealeri. Oricum, asteptarea a meritat pentru ca noul Grand Cherokee este mult diferit fata de predecesorul sau si cu o tehnologie mai performanta.

Jeep Grand CherokeeNoua generatie Grand Cherokee pastreaza linia generatiei anterioare, ca imagine de marca, dar la nivelul detaliilor schimbarile sunt majore. Blocuri optice mai mici, poate putin prea mici fata de proportiile generale ale masinii si stopuri mai elegante, dar si o silueta generala mai putin patratoasa.

Jeep Grand CherokeePlatforma tehnica este cea a actualei generatii Mercedes ML, astfel incat se asteapta un comportament rutier mai echilibrat decat cel al generatiei anterioare. Iar americanii au conceput masina pentru a concura direct cu SUV-urile europene premium, de clasa mare. Asadar, materiale mai bune la interior si finisari pe masura.

Jeep Grand CherokeeNoul Grand Cherokee va putea fi dotat cu sistemul Quadra-lift, unul care permite reglarea garzii la sol in functie de terenul pe care se ruleaza si viteza de deplasare. Pentru rularea in off-road si pe sosea se ofera un sistem asemanator cu cel All-Terrain al britanicilor de la Land Rover. Americanii l-au numit Selec-Terrain, acesta oferind 5 tipuri de setari: Auto, Sand/Mud (pentru nisip si noroi, cu electronica setatata pentru a controla mai eficient pierderile de aderenta), Sport (garda la sol joasa si suspensie ma tare), Snow si Rock.

Jeep Grand CherokeeMasina poate fi echipata cu 3 sisteme de tractiune inetgrala. Nu diferite fundamental intre ele, ci completate de solutii tehnice pentru off-road: Quatra Trac I ofera tractiune integrala permanenta, fara comutatoare sau selectoare de program. Sistemul descris mai sus, Selec-Terrain nu este disponibil cu Quadra Trac I. Quadra Trac II vine in plus cu reductor si cu o distribuire mai eficienta a puterii catre rotile cu aderenta cea mai buna. Quadra Drive adauga un diferential cu alunecare limitata. Select-Terrain este disponibil numai cu aceste doua ultime tipuri de transmisie 4x4.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.