Constructorul ceh a profitat de faceliftul celor doua modele si le-a dotat cu cel mai economic motor din gama.

Skoda Fabia GreenlineSkoda a venit si cu modificari tehnice dupa faceliftul operat modelelor Fabia si Roomster, iar constructorul ceh a ales sa mizeze pe economie. Una dusa la un alt nivel, pe modelele Fabia Estate Greenline si Roomster Greenline. Ambele modele au fost dotatate cu un nou propulsor si solutii mai eficiente pentru scaderea consumului.

Noul motor care face pereche cu versiunile Greenline este cel de 1,2 litri TDI, a carui putere maxima este de 75 CP. Propulsorul in 3 cilindri vine cu un consum extrem de scazut, de doar 3,4 litri/100 km in cazul modelului Fabia Estate Greenline si 4,2 litri/100 km in cazul modelului roomster Greenline.

Aceste valori au fost posibile in primul rand datorita eficientei motorului, dar si unor solutii speciale, deja cunoscute, de crestere a nivelului de economie.

Skoda Roomster Greenline

Ambele modele sunt dotate cu sistem Stop/Start, care reduce consumul la rularea in mediul urban, dar si cu sistem de recuperare a energiei dezvoltate la franare. Spre deosebire de alti constructori care aplica acelasi set de masuri, Skoda nu a modificat raporturile treptelor cutiei de viteze. Cehii au preferat sa lase cutiile asa cum sunt in ideea de a nu reduce in nici un fel performantele dinamice.

In schimb, a fost introdus avertizorul care ii spune soferului cand este momentul optim, din punct de vedere al economiei, pentru schimbarea treptelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.