Daimler incearca sa readuca Maybach pe linia de plutire, dar probabil nici nemtii nu mai cred ca exista sanse.

Maybach faceliftDe mai bine de un an se vorbeste despre inchiderea marcii Maybach si a modelului cu acelasi nume. Mercedes a negat de fiecare data ca are are de gand sa renunte la Maybach, dar nivelul vanzarilor este atat de slab, incat nemtii s-ar putea sa fie nevoiti sa ia o asemenea decizie. Evident, eziat as ao faca, pentru ca ar fi o lovitura de imagine. Iar Rolls-Royce ar ramane singur in clasa de superlux.

Maybach faceliftTotusi, Mercedes mai vrea sa incerce o data sa readuca Maybach in atentia potentialilor clienti. Chiar si numai a celor chinezi, pentru ca faceliftul masinii este prezentat la Salonul Auto de la Beijing. Si se stie ca chinezii sunt mari amatori si consumatori de lux la nivelul industriei auto.

Maybach faceliftChiar si asa, faceliftul nu este unul amplu. La exterior, schimbarile sunt vizibile la nivelul grilei, mai mare si impartita acum in doua si la nivelul spoilerului, principala noutate fiind introducerea liniei de LED-uri pentru iluminarea pe timp de zi. In rest, nu sunt modificari insemnate, spatele fiind neschimbat.

Maybach faceliftLa interior, situatia este usor diferita. In sensul ca germanii accentueaza schimbarile de design si spun ca au introdus 3 noi ansambluri ambientale. Acestea cuprind diferite materiale (piele), iluminare diferita si seturi de echipamente diferite.

Maybach faceliftSunt disponibile in continuare cele doua versiuni de ampatament (Maybach 57 si 62), iar motoarele verisunilor "S" au primit un mic upgrade. Puterea a crescut cu 18 CP pana la un total de 630 CP, dar consumul a scazut cu 400 grame/100 km in cazul versiunilor "S". Si emisiilor de CO2 au fost reduse, dar nu cu valori insemnate.

Este insa aproape sigur ca aceste modificari nu vor schimba foarte mult perceptia asupra acestei masini despre care cei mai multi spun ca este un S-Klasse mai lung si mult prea scump. Mai ales ca Mercedes a tot incercat variatiuni pe aceeasi tema, dar n-a venit pana acum cu un model nou si se pare ca nici n-o va face.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.