Dupa ce a aratat primele poze si a prezentat primele informatii despre noul RS5 acum doua luni, Audi vine cu o galerie foto completa.

Audi RS5Audi RS5 a fost un model asteptat cu nerabdare, atat de fanii Audi, cat si de cei ai modelului M3 de la BMW. Asta pentru ca masina este principalul concurent al lui M3, si cum M3 este considerat referinta, trebuie vazut unde se pozitioneaza RS5.

Audi RS5La prima vedere lucrurile arata bine pentru Audi. Coupe-ul a fost inzestrat cu un motor V8 aspirat, de 4,2 litri, care produce 450 CP si 430 Nm. Asadar 30 CP in plus fata de motorul lui M3 si asemanarile nu se opresc aici. BMW M3 este apreciat si pentru usurinta cu care ajunge la turatii de prste 8.000 rpm. Audi ar trebuis a ofere senzatii la fel de puternice, pentru ca si V8-ul lor este un motor de turatie. Dezvolta puterea maxima la 8.250 rpm si cuplul maxim intre 4.000 si 6.000 rpm. Consumul mediu oficial este foarte bun, daca tinem cont de cilindreea si puterea motorului - 10,8 litri/100 km.

Audi RS5Audi RS5 isi bazeaza eficienta tinutei de drum pe sistemul quattro, unul care vine cu diferentialul central modificat. In conditii normale, puterea este transmisa in proportie de 60% puntii spate, dar in functie de aderenta si de modul de condus, puntea fata poate prima pana la 70% din putere, iar cea spate poate ajunge la 85%.

Audi RS5Masina are o greutate de 1,7 tone si poate ajunge la 100 km/h in 4,7 secunde cu ajutorul unei S tronic, cu dublu ambreiaj si 7 trepte. Viteza maxima este de 250 km/h, dar la cerere poate fi livrata fara restrictie electronica, astfel incat ajunge la 270 km/h.

Audi RS5La nivel de design, RS5 nu iese din nota obisnuita a celor de la Audi, dar atrage imediat atentia datorita grilei foarte mari sustinuta de cele doua uriase prize de aer. Spatele se prezinta cu un difuzor de aer si doua tevi de esapament supradimensionate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.