BMW a prezentat versiunea break a noii Serii 5. Iar surpriza consta in designul foarte reusit.

BMW Seria 5 TouringConstructorul german a aratat a patra generatie a break-ului bazat pe Seria 5 si de aceasta data lucrurile par sa stea mult mai bine. Noul Seria 5 Touring nu mai pare doar o masina de clasa mare adaptata pentru un portbagaj incapator, in detrimentul esteticii. Noul break bavarez este cu tutul altfel, designul fiind mult mai sportiv, fara caea senzatie de "greoi", care a facut ca in Romania acest gen de masini sa capete porecla 'dric".

BMW Seria 5 TouringPartea din spate a fost frumos integrata, cu linii dinamice, care nu par fortate si stopuri deosebite, care amintesc ca si arhitectura de cele de pe BMW X1. Linia inclinata a plafonului, preferata poate in detrimentul spatiului pentru bagaje, inspira in mare parte senzatia de dinamica a noului Seria 5 Touring.

BMW Seria 5 TouringGermanii spun ca noul model are cel mai mare ampatament din clasa sa, astfel incat sta foarte bine la capitolul spatiu. Capacitatea portbagajului este de 560 de litri, dar poate fi extinsa la 1.670 de litri prin rabatarea banchetei spate. Aceasta este fractionabila in proportiile: 40/20/40. O alta solutie venita la fix pentru aspectul practic, consta in faptul ca, pe langa hayonul care se deschie normal, exista si optiunea de a deschide doar luneta, astfel incat bagajele prea putin voluminioase pot fi incarcate rapid in masina.

Noul Seria 5 Touring are acelasi tren de rulare ca si berlina, dar puntea spate vine cu o suspensie spate pneumatica, cu reglarea automata a garzii la sol.

BMW Seria 5 TouringLa debut se va putea opta intre 2 motoare pe benzina si 2 turbodiesel. Cele ami puternice doua motoare sunt montate pe 535i Touring (306 CP) si 530d cu 245 CP. La baza, se poate alege intre motorul pe benzina la lui 523i Touring (204 CP) sau cei 184 CP ai versiunii diesel 520d Touring. Cel ami economic model (520d Touring) afiseaza o valoare de 5,2 litri/100 km pentru consumul mediu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.