Nissan a prezentat la Geneva noua generatie a modelului de clasa mica Micra.

Nissan MicraNissan Micra a ajuns la a patra generatie, noul model prezentat la Geneva fiind pregatit sa stabileasca noi standarde in segmentul masinilor mici, dupa spusele niponilor. Precedentul Micra nu este foarte des vazut pe strazile din Romania si se pare ca nu a indeplinit asteptarile nici pe celelalte piete europene. In primul rand din cauza designului, unul putin excentric, care excludea din start publicul masculin.

Nissan MicraNoul model renunta la experimente de design, dar pare sa aiba o alta problema, tocmai din cauza faptului ca merge in cealalta extrema. Afiseaza un design modern, dar sec, poate chiar banal printre competitorii sai. Interiorul salveaza putin situatia, cu o consola centrala care gazduieste comezile climatizarii plasate sub forma unui cerc plin. Ideea este interesanta, dar ramane sa-si dovedeasca si aspectele care tin de ergonomie.

Nissan MicraPentru Europa vor fi oferite doua versiuni de motorizare. Ambele pe benzina, ambele avand la baza acelasi propulsor, unul nou, cu 3 cilindri, de 1,2 litri. In versiune aspirata, acest motor dezvolta 80 CP si 108 Nm, emisiile de CO2 fiind de 115 grame/km.

Nissan oferi si versiunea supraalimentata a cestui mic motor, care vine cu 98 CP si 142 Nm, emisiile fiind de doar 95 grame CO2/km, datorita faptului ca, in Europa, aceasta versiune de motorizare vine echipata standard cu sistem Stop/Start.

La nivelul transmisiilor trebuie spus ca se ofera in echiparea standard o cutie de viteze manuala, cu 5 trepte si optional una CVT, cu variatie continua.
Nissan Micra


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.