Kia prezentat cea de-a treia generatie a SUV-ului Sportage, un model care vine cu un design cu totul nou.

Unul dintre cele mai apreciate SUV-uri de pe piata, in special datorita preturilor, a trecut la o noua generatie, a treia si vine cu un design cu totul diferit si o platforma noua.

Kia SportageNoul Kia Sportage a renuntat la formele destul de conventionale ale generatiei anterioare si afiseaza un aspect mult mai modern, cu multe rotunjimi si o impresie pregnanta de masivitate. Dealtfel, masina este mai lunga, mai lata si mai joasa decat modelul pe care il inlocuieste. Coreenii spun ca totul este nou, iar Sportage si-a imbunatatit tinuta de drum pe sosea, dar lasa multe resurse si pentru offroad.

Interiorul a castigat in calitate, spune constructorul, si afiseaza o cu totul noua plansa de bord, mai mult spatiu si scaune mai confortabile.

Kia SportageLa data lansarii, noul Sportage va fi disponibil cu 4 motorizari, 2 pe benzina si doua diesel. Se ofera un propulsor turbodiesel de 1,7 litri care ofera 115 CP si unul de 2 litri cu 136 CP si 304 Nm. La capitolul benzina se ofera un motor de 2 litri, cu 163 CP si 194 CP si unul mai mic, de 1,6 litri, care produce 140 CP. La nivelul transmisiei se poate opta intre cutii de viteze manuale, cu 5 si 6 trepte sau una automata, cu 6 trepte.

Kia Sportage2Kia Sportage va fi oferit in versiuni cu tractiune fata si versiuni 4x4. La modelele cu tractiune integrala, in modul normal de lucru tractiunea se face pe puntea fata, iar daca electronica simte ca anumite conditii o cer, transmite cuplu si rotilor spate. In conditii mai grele, soferul poate selecta modul 4x4 Lock, caz in care puterea este distribuita egal catre cele doua punti, acest mod fiind functional pana la viteze de 40 km/h.

Kia SportageNoul Kia Sportage va fi unul dintre concurentii Daciei Duster, dar disputa va avea loc de la o distanta de cateva mii de euro in favoarea SUV-ului romanesc. Oricum, Sportage va fi unul din SUV-urile cele mai apropiate ca pret de noua Dacia Duster.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.