Aston Martin a publicat o vasta galerie foto cu modelul Rapide, principalul concurent pentru Porsche Panamera.

Aston Martin RapideAston a anuntat acum cativa ani modelul Rapide, cu mult inainte ca masina sa fie gata pentru productia de serie. Desi avem impresia ca stim acest model, Aston il lanseaza abia acum, cu un test in Spania, pentru reprezentantii presei.

Aston Martin RapideRapide este extrem de asteptat pe piata, iar imediat dupa lansare vom vedea primele comparative intre coupe-ul cu 4 usi al britanicilor si modelul Panamera, recent lansat de Porsche. Ambele masini urmeaza aceeasi filosofie - design rafinat, spatiu, mult lux si performante de masini supersport, chiar daca au 4 usi.

Aston Martin RapideLimuzina britanicilor, care ofera 4 locuri si un portbagaj de 317 litri, ofera un spactacol vizual, cu lnii elegante si cu cele 4 usi fara rame pentru geamuri. Interiorul este o lectie de lux si rafinament, spun britanicii, dar plansa de bord nu iese din linia Aston obisnuita.

Aston Martin RapideDaca Panamera este disponibil cu mai multe motoare, Aston mizeaza pe unul singur. Un V12 de 6 litri, construit manual, care dezvolta 477 CP/6.000 rpm si 600 Nm/5.000 rpm. Asadar, un motor aspirat care permite elegantului Aston sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 5,3 secunde, viteza maxima fiind de 296 km/h.

Aston Martin RapideLa capitolul performante, Panamera pare sa fi castigat batalia, datorita gamei diversificate de motoare si faptului ca dispune de un motor de top mai puternic decat cel al bolidului britanic. Ramane insa de vazut daca potentialii clienti vor tine cont numai de dinamica sau daca stilul Aston este de ajuns sa compenseze lipsa variantelor in ceea ce priveste propulsia.

Voua care dintre cele doua modele va place mai mult? Rapide sau Panamera?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.