Audi a publicat primele poze si informatii despre cel mai puternic model al gamei A5, supersportivul RS5.

Dupa ce o adevarata galerie foto a aparut, probabil intentionat, pe internet, cu noul RS5, constructorul german a prezentat oficial acest model, care va debuta la Salonul Auto de la Geneva.

Audi RS5Audi RS5 este cel mai puternic A5 si vizaza direct rivalul M3 de la BMW. RS5 este echipat cu un motor V8, aspirat, de 4,2 litri (M3 are un V8 de 4 litri) care produce 450 CP, cu 30 CP peste M3. Puterea maxima este dezvoltata la 8.250 rpm, iar cuplul maxim de 430 Nm este produs intre 4.000 si 6.000 rpm. Este asadar un motor de turatie, ca si cel al lui M3 si se anunta un duel foarte spectaculos intre cei doi concurenti.

Audi RS5RS5, cu o greutate de 1,7 tone, accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4,6 secunde, iar viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h. Oricum, la cerere, Audi poate livra masina fara aceasta limitare electronica, caz in care viteza maxima este de 280 km/h. Cutia de viteze este cea S tronic, cu 7 trepte. Consumul mediu anuntat este foarte interesant pentru marimea si puterea motorului - doar 10,8 l/100 km.

Audi RS5Audi a facut cateva modificari sistemului de tractiune integrala quattro, diferentialul central fiind unul nou. In mod normal, distributia puterii este 40/60 fata/spate, dara aceasta poate varia pana la 70% catre puntea fata si 85% catre puntea spate.

Audi RS5Designul este cel asteptat de la un asemenea model Audi. RS5 se remarca imediat prin grila supradimensionata si prizele de aer mari, dar si prin insertiile cromata ale partii din fata. Spatele este dominat de difuzorul de aer si cele doua tevi deloc discrete ale evacuarii. Suspensia a fost coborata cu 20 mm fata de modelul A5.

Vanzarile noului RS5 vor incepe in primavara acestui an, pretul de baza fiind, pentru Germania, de 77.700 euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.