Renault propune un nou model celor ce vor sa inceapa sa descifreze tainele pilotajului in raliuri.

Renault Twingo RS Rally R2Sportul cu motor este pe cat de frumos si provocator, pe atat de scump, iar din aceasta cauza multi dintre cei care ar vrea sa-si incerce talentul in competitii, nu isi permit sa o faca. Solutia consta in masinile preparate de producator, dar nu este vorba despre orice fel de masini. Incepatorii au nevoie de o masina preparata in corformitate cu regulile sportive, ieftina si fiabila, pentru a fi cat mai usor de intretinut.

Cea mai noua oferta Renault la acest capitol se numeste Twingo RS R1 si R2. Doua versiuni de competitii ale lui Twingo RS, pregatite ca la carte la un pret, fara taxe, sub 30.000 euro.

Renault Twingo RS Rally R2Practic, francezii au lucrat pe un modelul Twingo RS de serie, dar l-au modificat destul de mult. Alte setari pentru suspensie, modificari la sistemul de franare si un interior complet schimbat caracterizeaza modelul Twingo RS R2. Scaunele spate au fost inlaturate, cele fata sunt unele sport, de competitie, cu centuri de siguranta pe masura, iar rollcage-ul obligatoriu este la locul lui.

Masina este "curatat" de tot ceea ce nu este necesar si vine cu volan de competitii si display in loc de tablou de bord. De asemenea, schimbatorul de viteze este montat la volan pentru o mai mare rapiditate la utilizarea treptelor de viteza.

Renault Twingo RS Rally R2Motorul este acelasi 1,6 litri de pe Twingo RS de serie, dar are cateva modificari. In primul rand, puterea maxima este de 160 CP/7.250 rpm, un plus de 27 CP fata de versiunea de serie. Cuplul maxim este de 160 Nm/5.500 rpm iar cutia de viteze este una secventiala, combinata cu diferential ZF, cu alunecare limitata..

Accentul a fost pus pe fiabilitatea masinii, spun cei de la Renault, astfel incat pilotii sa poata participa la raliuri cu costuri cat mai mici. Kitul - disponibil incepand cu luna aprilie a anului viitor - costa 28.000 euro, iar pentru cei ce doresc unul, Renault ofera preturi speciale pentru masina de serie. Versiunea de raliuri este omologata pentru circulatia pe drumurile publice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.