Alain Prost, multiplul campion mondial de Formula 1, alearga cu Dacia Duster in competitia Trophee Andros.

Dacia Duster race carDatorita unei excelente strategii de marketing din partea celor de la Dacia/Renault, putem vedea SUV-ul Dacia alergand in curse, fara sa stim insa cum arata in versiune de serie. Vom afla insa si detaliile versiunii de serie, probabil peste putin timp, inaintea Salonului Auto de la Geneva.

Dacia Duster race carInsa, pana atunci, avem ocazia sa admiram derapajele controlate facute de Alain Prost cu primul SUV romanesc in cadrul competitiei Trophee Andros. Exemplarul pe care il vedeti este echipat cu un motor V6, de 3 litri, care dezvolta 350 CP/7.500 rpm si 360 Nm/5.500 rpm. Motorul este amplasat central, in spatele soferului, pentru ca in cursele pe zapada este nevoie de o distributie cat mai echilibrata a greutatii. Dealtfel, masina nu cantareste mai mult de 950 kg.


Suna impresionant, dar partea tehnica a masinii nu are nimic de-a face cu ceea ce vom vedea pe versiunea de serie. Masina este echipata cu un sistem de tractiune integrala setat special pentru acest gen de curse, cu diferentiale cu alunecare limitata. De semenea, este prezent si sistemul de directie pe toate cele patru roti, absolut necesar la cursele pe zapada, in spatii mici, unde este nevoie de manevrabilitate.

Dacia Duster race carLansarea masinii in aceasta versiune este punctul central al celor de la dacia la capitolul promovare, ideea fiind de performanta si fiabilitate pentru noul model, al saselea din gama Dacia. Chiar si asa, Dacia Duster va participa la cursele din seria Trophee Andros, iar atunci vom vedea exact cat de bine s-au descurcat francezii de la Renault Sport cu prepararea modelului romanesc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.