Volkswagen aduce in atentia publicului cel mai puternic Golf de pana acum, versiunea R, cu 270 CP.

VW Golf RPentru toti fanii modelului Golf R32 (vechea generatie) si pentru cei carora Golf GTI cu "doar" 210 CP nu prea le surade din punct de vedere al puterii motorului, VW a creat cel mai puternic Golf de serie de pana acum, modelul R. Practic, VW Golf R este inlocuitorul lui R32 si intra in liga super hothatch-urilor unde se va intalni cu Fod Focus RS si chiar cu... VW Scirocco R. Acest ultim model are de altfel acelasi motor, asemanarile oprindu-se aici.

VW Golf RVW Golf R este echipat cu propulsorul de 2 litri, turbo, montat pe Scirocco R, puterea maxima dezvoltata fiind de 270 CP (pe Scirocco R, acest motor dezvolta 265 CP). Cuplul maxim este de 350 Nm/2.500 rpm-5.000 rpm, iar tractiunea este integrala, 4Motion. Din acest punct de vedere Golf R anunta o tinuta de drum mai eficienta la condusul in forta decat "fratele" Scirocco R care livreaza toti cei 265 CP puntii fata.

VW Golf RCel mai puternic Golf accelereaza de la 0 la 100 km/h in 5,7 secunde (5,5 secunde cu cutia DSG) si atinge o viteza maxima de 250 km/h. Tractiunea integrala isi arata avantajele in comparatie cu cele doua roti motrice ale modelului Scirocco R, acesta din urma fiind capabil sa ajunga la 100 km/h in 6,5 secunde. Probabil cei de la VW au si "setat" putin performantele in favoarea lui Golf R, pentru ca cele doua modele sa nu se canibalizeze pe piata.

VW Golf RGermanii au avut ceva de demonstrat si la nivelul consumului, Golf R fiind creditat cu un consum mediu de doar 8,5 l/100 km, in vreme ce fostul Golf R32, cu motor aspirat, are un consum mediu de 10,7 l/100 km. Golf R se distinge de actualui GTI prin adoptarea unor LED-uri in partea frontala, pentru luminile de zi, prin cele doua iesiri grupate ale esapamentului, alte jante si emblemele "R".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.