Rolls-Royce a prezentat cel mai ieftin model de pana acum, Ghost fiind bazat pe noua Serie 7.

Rolls-Royce GhostConstructorul britanic Rolls-Royce a prezentat cel mai nou model al sau, care este si cel mai ieftin din gama. La acest moment, cei ce au ajuns la "nivelul Rolls-Royce" pot alege 4 modele diferite, 3 dintre acestea fiind bazate pe modelul Phantom. "Baby Rolls" asa cum a fost numit (neoficial) modelul Ghost este aproape identic cu conceptul 200EX si cu toate ca este un model diferit de Phantom, adopta acelasi stil si aceeasi imagine.

Rolls-Royce GhostCu un "Ghost" si un "Phantom" in gama Rolls se asteapta la dublarea vanzarilor, evident datorita noului Ghost. Aceasta ruleaza pe o platforma modificata a noii Serii 7 de la BMW si vine la un pret situat intre 200.000 si 300.000 euro, aproape la jumatate fata de Phantom. Masina este mai dinamica, aproape la fel de luxoasa si va deveni probabil, spre deosebire de Phantom, masina soferului. Adica va fi mult mai probabil sa fie condusa de proprietar decat de soferul acestuia, cum este in general cazul modelului mai mare, Phantom.

Rolls-Royce GhostCaroseria a fost conceputa cu aceeasi deschidere in oglinda a portierelor, iar interiorul pastreaza acea eleganta britanica specifica, marca inregistrata deja a celor de la Rolls-Royce. Desi poate ca nu pare la prima vedere, datorita bordului nu prea aglomerat, Ghost este echipat cu o multime de sisteme de siguranta activa si de entertainment pentru toti pasagerii.

Rolls-Royce GhostMotorul masinii este un V12 biturbo de 6,6 litri care produce 563 CP si 780 Nm/1.500 rpm. Desi Ghost cantareste, la gol, aproape 2,5 tone, propulsorul si cutia automata ZF cu 8 trepte propulseaza masina in doar 4,9 secunde pana la 100 km/h, viteza maxima fiind limitata la 250 km/h. Practic, Ghost este aproape la fel de rapid ca un BMW 760i la acceleratie. Ghost este creditat cu un consum urban de 20,5 litri/100 km, cel mediu fiind de 13,6 litri/100 km.

La fel ca si Phantom, noul Ghost este lucrat manual. La asamblarea unui exemplar participa 30 de oameni, acesta fiind construit in 20 de zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.