Porsche a prezentat modelul 911 GT3 RS cu un nou pachet tehnic si performante mai bune.

Porsche 911 GT3 RSAflat la granita dintre masina de circuit si bolid de sosea, 911 GT3 RS facelift permite posesorului sa se afiseze pe drumurile publice, dar il satisface si cu performante demne de un model de competitii. Germanii au pus tot ce aveau mai bun in materie de tehnologie de curse pe acest model revizuit si chiar daca 911 GT3 RS nu este cel mai puternic Porsche, se pare ca poate alinia cele mai buni timpi pe tur.

Motorul de 3,6 litri a fost inlocuit cu unul de 3,8 litri, aspirat, care livreaza 450 CP, cu 15 CP mai mult decat modelul din care driva, 911 GT3. Puterea litrica este de 118 CP/litru, iar Porsche spune ca propulsorul cu 6 cilindri boxer este unul care poate fi utilizat fara probleme zi de zi si in traficul urban.

Porsche 911 GT3 RSMasina a primit o cutie de viteze manuala, cu 6 trepte, cu raporturi mai mici pentru acceleratii mai bune, chiar daca acest aspect defavorizaeza putin viteza maxima, care indica totusi o valoare de 314 km/h. Acceleratia 0 - 100 km/h este posibila in aproximativ 4 secunde, iar stabilitatea a crescut, spun germanii, datorita ecartamentului mai mare (fata/spate) si suspensiei PASM, special setata pentru acest model. De asemenea, greutatea masinii a fost redusa cu aproximativ 10 kg prin inlocuirea bateriei clasice cu una mai usoara.

Porsche 911 GT3 RSJantele de 19 inch completeaza ansamblul acestui bolid care arata foarte aproape de unul de curse, mai ales datorita eleronului supradimensionat, dar cu utilitate incontestabila, conform constructorului german. Porsche 911 GT3 RS vine cu un pret de 122.400 euro, fata taxe, pentru piata germana vanzarile urmand sa debuteze la inceputul anului viitor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.