Kia a prezentat cateva schite ale noului model Opirus, care vine cu un stil mult mai atractiv.

Kia VGActualul model Opirus este cel mai discret model din gama de modele Kia. Si cel mai putin atractiv. A fost conceput intr-o alta perioada a marcii Kia si deja nu-si mai are locul in gama actuala. Tocmai de aceea, coreenii vor sa inlocuiasca rapid acest model, iar succesorul este deja gata. Kia a prezentat primele schite ale noului Opirus (Amanti) pe alte piete, iar schimbarea este uriasa.

Kia VGDeocamdata, Kia numeste (provizoriu) VG acest model, dar precizeaza ca va inlocui Opirus. Nu se stie daca numele VG va fi pastrat si pentru versiunea de serie sau masina se va numi tot Opirus. Cert este ca pozele prezentate de Kia arata o cu totul alta atitudine. Linii originale, atractive, dinamice, care vor atrage cu siguranta atentia unei anumite categorii de clienti. Noul Opirus se vrea a fi cel mai luxos model al gamei Kia, o alternativa pentru cei ce vor ceva premium. Poate e mult spus premium avand in vedere ca vorbim de Kia, dar este cert ca noul model va avea finisari, materiale si echipamente caracteristice masinilor premium. Evident, lipseste imaginea, dar acest aspect va fi compensat cu un pret de vanzare mai mult decat tentant.

Kia OpirusActualul Opirus a fost lansat in 2003 si se vrea o alternativa la mai titratele modele cu pretentii din Europa. Desi bine echipat si bine lucrat, Opirus pierde mult datorita stilului. Farurile si grila fata seamana mult cu cele ale unei vechi generatii Mercedes E-Klasse. Chiar si asa masina fiind descrisa de multi ca fiind pur si simplu urata. Opirus costa, in Romania 38.884 euro (TVA inclus), masina fiind disponibila cu un singur motor, cuplat la o cutie de viteze automata. Propulsorul este un V6 de 3,8 litri, care livreaza 266 CP si 353 Nm. Maisna ccelereaza de la 0 la 100 km/h in 7,5 secunde si atinge o viteza maxima de 230 km/h, in conditiile unui consum mixt de 10,9 l/100 km.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.