Pagani a prezentat o editie superlimitata si foarte scumpa a modelului Zonda.
Pagani Zonda Cinque RoadsterIn cercurile de colectionari cu disponibilitati financiare foarte mari seriile limitate sunt asteptate cu mult interes. Iar cand vorbim de o serie limitata la doar 5 exemplare, probabil constructorul cunoaste deja viitorii proprietari inca de cand masina este pe linia de asamblare.
Pagani Zonda Cinque RoadsterCam acesta este cazul celui mai nou roadster de la Pagani, modelul Zonda Cinque Roadster. Bolidul care va fi produs in 5 exemplare reprezinta tot ce are mai bun Pagani in momentul actual in materie de performanta si exclusivism. Roadster-ul este bazat pe versiunea coupe, dar vine cu performante identice datorita inginerilor care au reusit sa rigidizeze masina, fara a afecta semnificativ masa acesteia. Pagani Zonda Cinque Roadster este echipat cu un propulsor V12, de origine Mercedes AMG, care produce 678 CP si 780 Nm, greutatea masinii fiind de 1.210 kg. In cifre, asta inseamna 0 - 100 km/h in 3,4 secunde, 0 - 200 km/h in 9,6 secunde, viteza maxima fiind undeva aproape de 400 km/h.
Pretul masinii este pe masura performantelor si a raritatii - 1,3 milioane de euro, fara taxe. Cu toate acestea este putin probabil ca Pagani sa nu aiba cui vinde.
Pagani Zonda Cinque RoadsterPagani publica in comunicatul de presa si alte valori interesante care ne dau o idee despre nivelul de performanta al masinii. Zonda Cinque Roadster franeaza de la 100 km/h in doar 2,1 secunde, iar de la 200 km/h in 4,3 secunde. Acceleratia laterala suportata este de 1,45 G cu pneurile de sosea, iar la viteza de 300 km/h forta de apasare aerodinamica este de 750 kg.
Pagani Zonda Cinque Roadster


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.