Citroen a prezentat noua generatie a modelului C3. Abordarea diferita este evidenta.
Citroen C3Noul Citroen C3 va fi lansat oficial la Salonul Auto de la Frankfurt si imediat dupa aceea vor debuta si vanzarile. Francezii au prezentat inca de acum un set de poze si informatii despre noul hatchback de clasa mica care face parte dintr-o noua generatie de produse Citroen. Noul model are o misiune importanta in gama constructorului francez deoarece actuala generatie, cu peste 2 milioane de exemplare vandute este considerata un succes in cadrul grupului.
Citroen C3Noul C3 se prezinta cu un design proaspat, care nu renunta insa la ideea rotunjimilor modelului de pana acum. Cu toate acestea, liniile sunt mai "clare", mai bine definite, dominanta fiind grila mare a spoilerului fata. Si spatele arata interesant, designerii preferand renuntarea la amplasarea pe verticala a acestora. Dimensiunile exterioare sunt usor mai mari decat cele ale generatiei actuale, iar coeficientul aerodinamic este de 0,30.
Citroen C3Ceea ce atrage atentia din prima clipa este parbrizul. Sau plafonul, pentru ca Citroen C3 vine cu un parbriz alungit pana la jumatatea plafonului. Acest parbriz cu dimensiuni foarte mari, numit "Zenith", a fost preferat pentru a maximiza luminozitatea interiorului, tot in acest scop montantii fiind ceva mai subtiri. Francezii spun ca noul C3 ofera o experienta inedita la condus datorita acestui parbriz care se intinde pana dupa locurile din fata ale masinii.
Citroen C3Interiorul este mai bine asamblat, mai sofisticat si cu materiale mai bune, francezii sugerand ca la acest capitol diferenta dintre noul si actualul C3 este evidenta. Dealtfel, la nivel estetic se observa imediat complexitatea crescuta a tabloului de bord si consolei centrale. S-a preferat adoptarea unui tablou de bord cu afisaj analogic pentru vitezometru si turometru, spre deosebire de actualul model, al carui vitezometru este digital. De asemenea, spatiul interior a crescut, spun francezii, iar portbagajul ofera un volum de 300 de litri.
Citroen nu a publicat lista exacta a motorizarilor, dar francezii spun ca mizeaza pe un HDi de 90 CP cu emisii de CO2 de 99 grame/km. Pe parcurs vor fi lansate si alte versiuni de motorizare, inclusiv un propulsor cu 3 cilindri. Motoarele, disponibile cu sistem Stop/Start, vor putea fi cuplate la cutii de viteze cu 5 si 6 trepte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.