Constructorul ceh a prezentat o galerie foto consistenta cu primul SUV din gama Skoda.
Skoda YetiSkoda se adapteaza la criza de pe piata auto si anunta ca vrea un model low-cost, concurent pentru Logan, dar acesta - fie ca este vorba de Octavia Tour, fie ca va fi dezvoltat un model nou - va fi disponibil peste cativa ani. Pana atunci, cehii mizeaza pe un alt model nou, primul lor SUV - Yeti. Chiar daca SUV-urile nu mai sunt atat de atractive ca pana acum, Skoda spera ca Yeti, ajutat de imaginea de marca Skoda si de un pret bun, sa se impuna printre SUV-urile compacte.
Yeti este un model anuntat de mult timp si prefigurat de conceptul cu acelasi nume, prezentat acum 5 ani. Productia de serie a demarat intre timp si nu va mai trece mult pana va fi organizata lansarea pe principalele piete din Europa.
Skoda YetiSUV-ul Skoda nu aduce mari surprize la nivelul designului, comparativ cu modelele actuale. Yeti seamana cu Roomster la partea frontala, dar este usor de recunoscut datorita inaltimii, scutului si proiectoarelor mari, plasate in spoiler, langa blocurile optice. In trend cu unele dintre actualele SUV-uri compacte, Skoda propune versiuni 4x2, pentru un pret mai scazut, dar si versiuni 4x4 in combinatie cu pentru anumite motoare.
Skoda YetiCehii au anuntat 2 motorizari pe benzina si 3 turbodiesel pentru noul SUV Yeti. Cel mai mic motor este unul pe benzina, are 1,2 litri si dezvolta 105 CP cu ajutorul unui turbocompresor. Este vorba despre un nou propulsor, care a debutat pe noul Polo. Acest motor este disponibil doar pentru versiunea Yeti cu tractiune fata. Al doilea motor pe benzina este cel de 1,8 litri TSI, cu 160 CP, acesta fiind disponibil doar cu tractiune 4x4. Motorizarile diesel se bazeaza de fapt pe un singur motor (2 litri TDI), oferit in 3 versiuni de putere: 110 CP (cu tractiune fata sau 4x4), 140 CP (cu tractiune 4x4) si 170 CP (cu tractiune 4x4).
Skoda YetiNici interiorul masinii nu reprezinta o surpriza, plansa si tabloul de bord fiind asemanatoare cu cele prezente pe noul Golf VI. Este de asteptat ca Yeti sa fie oferit la un nivel excelent de echipare pentru ce-i ce isi permit un pret mai mare, dar si in versiuni de baza care sa pastreze un pret atractiv


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.