Ariel Motor Company va lansa o versiune extrema a exoticului model Atom.
Salbaticul Atom, destinat dependentilor de adrenalina a devenit si mai salbatic prin introducerea in oferta a unul motor V8. Da, un V8 nu garanteaza neaparat senzatii extreme, dar cand este montat pe o masina/bipost de sub 500 kg, datele ecuatiei se schimba.
Ariel AtomAtom este cunoscut pana acum datorita senzatiei in viraje si acceleratiei fulminante (oficial 2.9 secunde pana la 100 km/h) de care este responsabil un motor Honda de 2 litri si 245 CP. Masina este de fapt un cadru cu doua locuri si motor montat in spate. Suspensiile sunt derivate din cele ale monoposturilor de curse si pot fi ajustate. Inutil sa mai spunem ca nici un sistem de confort nu-si are locul (si spatiul) la bordul lui Atom.
Ariel AtomDaca pana acum a impresionat, Atom va incepe probabil sa sperie curand. Asta pentru ca englezii au definitivat deja o versiune (Atom 500) propulsata de un motor V8, care dezvolta 500 CP dintr-o cilindree de 3 litri. Dublu fata de puterea de pana acum, in conditiile in care greutatea masinii a ramas cam in jurul a 500 kg, datorita faptului ca V8-ul nu cantareste decat 90 kg. Nu au fost anuntate inca noile "cifre" ale caracteristicilor dinamice, dar nu este greu de imaginat cam ce va putea face acest kart mai evoluat cu un raport putere/ greutate de 1.000 CP/tona.
Ariel Atom
Pretul este evident pe masura exclusivismului si senzatiilor pe care le poate genera Atom 500, a carui cifra de productie este de 25 de exemplare. Nu s-a stabilit o cifra exacta, dar constructorul a aproximat pretul ca fiind in jurul a 100.000 de lire.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.