Volkswagen a dezvaluit numele primului sau pick-up, al carui debut va avea loc la inceputul anului viitor.
VW RobustNoul pickup produs de Volkswagen se numeste Amarok. In toamna anului 2009, modelul va fi prezentat pentru prima data opiniei publice din intreaga lume, in America de Sud. Lansarea pe piata in America de Sud este prevazuta pentru primavara anului 2010, iar in cursul verii Amarok va fi disponibil si in Europa. Cu Amarok, Volkswagen intentioneaza sa patrunda pe piata mondiala a modelelor pickup, dominata pana in prezent preponderent de producatorii japonezi. Cu ocazia ultimei editii a salonului de vehicule comerciale IAA, Volkswagen Autovehicule Comerciale a prezentat un concept impresionant pentru acest model si, prin aceasta, a atras atentia asupra noii clase, cea de-a patra realizata de acest producator. Amarok va fi produs in fabrica Volkswagen din Agentina, „Pacheco“, in apropiere de Buenos Aires.
VW RobustNumele Amarok provine din limba inuitilor care traiesc in nordul Canadei si Groenlanda si inseamna lup. Pentru inuiti, un grup etnic al eschimosilor, lupul este considerat regele salbaticiei si impresioneaza prin forta si robustete, prin rezistenta si dominanta.
VW RobustAmarok se va confrunta la clasa modelelor de o tona in special cu concurenti asiatici. Cel de-al saselea model realizat de marca Volkswagen Autovehicule Comerciale dupa Caddy, Transporter, respectiv Multivan si Crafter, precum si cele doua modele comercializate exclusiv in America de Sud - Saveiro si T2 este considerat o componenta importanta in strategia de dezvoltare a concernului Volkswagen si permite Volkswagen sa patrunda intr-un nou segment.
VW RobustNoul pick-up va fi disponibil ca pickup cu cabina dubla si tractiune integrala. Ulterior va fi disponibila si versiunea cu o cabina simpla. Una dintre caracteristicile esentiale, suplimentar fata de tehnologia moderna, dar robusta, este reprezentata de motoarele economice si designul actual al marcii Volkswagen. Conceptul prezentat la IAA ofera o prima impresie asupra acestui model. Propulsia este asigurata de motoare turbodiesel (TDI) cu tehnologie Common-Rail de ultima generatie, puternice si, in acelasi timp, economice.
Amarok va fi lansat pe piata in primavara anului 2010, pentru inceput in America de Sud si Centrala, ulterior fiind disponibil in Rusia si Europa, precum si in Africa si Australia.
Sursa: Volkswagen


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.