Dacia a prezentat astazi, la Salonul Auto de la Barcelona, modelul Sandero Stepway, crossover care face trimitere la viitorul SUV Dacia.
Dacia Sandero StepwayDacia Sandero Stepway, o versiune deosebita in cadrul gamei Dacia, reprezinta versiunea sub sigla Dacia a modelului comercializat de ceva timp in Brazilia sub sigla Renault. Sandero Stepway nu este SUV-ul Dacia, asteptat deja de multa vreme, ci o versiune cu aspect de model off-road si cu abilitati mai mari pe drumuri grele.
Dacia Sandero StepwayMasina se distinge prin faptul ca partea de jos a caroseriei este "imbracata" cu elemente care sugereaza o mai mare robustete in terene greu. Scuturile fata - spate, pragurile si aripile conturate sunt elementele care fac diferenta, plus farurile pe fond negru. Din punct de vedere tehnic nu exista schimbari majore. Tractiunea este pe o singura punte (fata), dar garda la sol este cu 20 de mm mai mare fata de modelul Sandero pe baza caruia este construit.
Dacia Sandero StepwayDacia Sandero Stepway este asamblat la uzina din Pitesti si va fi oferit cu doua propulsoare. Este vorba de motorul pe benzina, de 1,6 litri si 90 CP, care afiseaza un consum mediu de 7,6 l/100 km si de turbodiesel-ul dCi de 1,5 litri, in varianta de 70 CP. Acesta este creditat cu un consum mediu de 5,3 l/100 km.
Dacia Sandero StepwayInteriorul este acelasi cu cel al modelelor Sandero cunoscute, fara deosebiri majore, ci doar la nivel de detalii. Aceeasi situatie si in ceea ce priveste nivelul echipamentelor. Dacia Sandero Stepway este bazat pe versiunea Ambiance si va putea fi echipat, pe langa jantele de 16 inch, cu aceleasi echipamente ca si Sandero.
Sandero Stepway va fi disponibil in showroom-uri incepand cu luna septembrie a acestui an, dar comenzile vor putea fi preluate din luna iulie. Garantia va fi de 3 ani in limita a 100.000 km.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.