Zenvo Automotive, un constructor nu foarte cunoscut din Danemarca atrage atentia printr-un supercar de peste 1.100 CP.
Zenvo ST1Danezii se mandresc cu unul dintre cei mai impresionanti bolizi actuali, din punct de vedere al puterii maxime si al performantelor. De altfel asta este si sansa danezilor de a se face remarcati, pentru ca Zenvo Automotive nu spune mare lucru in clubul exclusivist al modelelor supersport.
Zenvo ST1Zenvo ST1 arata impresionant, dur, cu multe linii taioase, dar concepute dupa rigorile aerodinamicii. Este nevoie de aerodinamica pentru ca masina ajunge la performante extraordinare. Motorul este un V8 de 7 litri, preluat de la americanii de la Chevrolet. In plus, danezii au dotat V8-ul cu doua compresoare, unul mecanic si unul turbo, astfel incat puterea maxima a ajuns la 1.104 CP/6.900 rpm, iar cuplul maxim este fenomenal: 1.430 Nm/4.500 rpm.
Zenvo ST1Chiar daca la un asemenea nivel al cuplului o cutie automata este mult mai indicata, danezii au preferat una manuala cu 6 trepte. Primele teste au aratat ca masina atinge 100 km/h in 3 secunde si ajunge la o viteza maxima limitata electronic la 375 km/h.
Zenvo ST1 s-a apropiat de productia de serie, iar un jurnalist danez chiar a reusit sa conduca un exemplar de preserie. Zenvo Automotive va incepe productia supercar-ului anul acesta, in serie mica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.