Niponii au prezentat versiunea cabrio a modelului 370Z, inlocuitorului lui 350Z.
Nissan 370Z RoadsterLa cateva luni dupa prezentarea noului 370Z, inlocuitorul lui 350Z, niponii arata si versiunea cabrio a acestui model. Roadster-ul adauga putin eleganta din punct de vedere vizual, comparativ cu versiunea coupe, dar vine cu o rigiditate structurala (si implicit greutate) mai mare, pentru a compensa lipsa plafonului rigid.
Nissan 370Z RoadsterNu exista modificari la nivelul propulsorului, un V6 3,7 litri care produce 332 CP/7.000 rpm, comparativ cu cei 313 CP ai modelului precedent. Nissan 370Z Roadster vine echipat cu o cutie de viteze manuala cu 6 trepte si raporturi mai scurte decat la veche cutie a lui 350Z. In plus, aceasta cutie manuala dispune si de un sistem electronic care permite o usoara turare a motorului cand se schimba treptele, in felul acesta turatia motorului fiind sincronizata la un anumit nivel cu turatia pinionului treptei de viteza selectate. Practic, la schimbari rapide, reactia masinii este mai eficienta, fara a fi insa brutala.
Se poate opta si pentru o cutie automata, cu 7 trepte si padele pe volan.
Nissan 370Z NismoIn acelasi timp cu roadster-ul, Nissan a prezentat si coupe-ul cu kit de tuning de la Nismo. Acesta afiseaza modificari exterioare, cea mai "puternica" din punct de vedere vizual fiind montarea unul eleron impresionat, dar si un upgrade la nivelul propulsorului V6, acesta fiind convins sa livreze 350 CP si 374 Nm, fata de cei 332 CP ai modelului de serie.
Desi de foarte mare importanta la un asemenea model, performantele dinamice nu au fost comunicate inca de niponi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.