Volkswagen a publicat primele informatii despre caracteristicile celui mai sportiv Golf turbodiesel.
VW Golf GTDNoul VW Golf GTD este practic versiunea diesel a GTI-ului si se adreseaza amatorilor de sport si economie de carburant in acelasi timp. Previzibil, germanii ofera pentru GTD propulsorul TDI de 2 litri, care dezvolta 170 CP/4.200 rom si 350 Nm. Este acelasi motor prezent si pe versiunea diesel a Octaviei RS, dar si pe Seat Leon FR, ca se le numim doar pe cele mai sportive.
VW Golf GTDGolf GTD ofera performante atractive, chiar daca nu la nivelul lui GTI. In cazul lui Golf GTD acceleratia 0 – 100 km/h este posibila in 8,1 secunde, iar viteza maxima este de 222 km/h. In aceste conditii, consumul mediu este de 5,3 litri/100 km (5,6 litri/100 km cu DSG). Germanii spun ca, in cazul unui parcurs economic, capacitatea de 55 de litri a rezervorului este suficienta pentru o autonomie de peste 1.000 km.
In echiparea standard este inclusa o cutie de viteze manuala, cu 6 trepte, dar optional este disponibila cutia DSG, tot cu 6 trepte.
Masina dispune de sasiu cu setare sportiva, in echiparea standard, dar germanii nu spun deocamdata daca diferentialul XDS a lui GTI va fi disponibil si pe noul GTD.
Initialele GTD au aparut pentru prima data pe un Golf in 1982.
VW Golf GTD


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.