Audi a prezentat cea mai sportiva versiune a modelului TT la Salonul Auto de la Geneva.
Audi TT-RSAnuntat cu ceva timp in urma, modelul TT-RS de la Audi a debutat astazi la Salonul Auto de la Geneva, insotit de informatii complete. Pe langa pachetul estetic destul de serios, format din spoilere mai agresive, jante speciale si eleron fix, noul TT-RS dispune de un propulsor excelent, care propulseaza masina in categoria modelelor sport serioase. Foarte serioase. Motorul este unul complet nou, de 2,5 litri, cu 5 cilindri in linie, capabil sa dezvolte o putere maxima de 340 CP, cu ajutorul unui turbocompresor. Cuplul maxim inregistreaza valoarea de 450 Nm, iar eficienta este excelenta: 137 CP/litru si 180 Nm/litru.
Audi TT-RSAudi TT-RS este disponibil in variantele coupe si roadster, iar raportul putere/greutate (4,3 kg/CP in cazul coupe-ului si 4,4 kg/CP pentru roadster) anticipeaza performante dinamice impresionanate. Coupe-ul accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4,6 secunde, iar roadster-ul are nevoie de 0,1 secunde in plus. Viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h, dar la cerere, Audi o poate seta pentru 280 km/h. Si daca tot nu este suficient, se vor gasi destui tuneri sa elimine complet restrictia electronica. Motorul nu are “pretentii” exagerate in ceea ce priveste consumul de combustibil: coupe-ul se multumeste cu un consum mediu de 9,2 litri/100 km, iar roadster-ul are nevoie de 9,5 litri/100 km.
Audi TT-RS interiorTransmisia este integrala, quattro, in echiparea de serie. Dealtfel, 340 CP sunt mult prea multi pentru puntea fata. Audi a dezvoltat o cutie de viteze manuala, cu 6 trepte, pentru TT-RS, iar sasiul este coborat cu 10 mm, pentru o mai buna stabilitate. Si suspensiile au fost intarite, iar discurile de frana au un diametru mai mare. O veste buna pentru cei ce prefera sa invete pilotajul pe noul TT-RS este faptul ca ESP-ul poate fi decuplat total, dar si partial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.