Mercedes a prezentat noul coupe pe baza lui E-Klasse, model care va debuta peste doua saptamani, la Geneva.
Mercedes E-Klasse CoupeGermanii au anuntat cu ceva timp inainte faptul ca modelul CLK va inceta sa existe, in locul lui urmand sa fie introdus E-Klasse Coupe, model derivat direct din berlina de clasa mare E-Klasse, prezentata nu demult. Asa cum era de asteptat, noul E-Klasse Coupe pastreaza liniile berlinei la partea frontala si cea posterioara, dar la o privire atenta se observa ca blocurile optice sunt si mai “ascutite” decat la berlina E-Klasse, iar grila fata este mai mica. Lateralele sugereaza o doza mai mare de dinamism vizual, in primul rand datorita celor doua portiere si plafonului mai plonjat.
Mercedes E-Klasse CoupeE-Klasse Coupe isi asigura personalitatea nu doar prin faptul ca are doua usi mai putin comparativ cu berlina, ci si datorita unor elemente caracteristice unor coupe-uri, cum ar fi lipsa montantului central. Solutia este una preferata de Mercedes si pentru alte coupe-uri din gama.
Germanii se lauda cu o realizare interesanta, care le ofera credibilitate cand vorbesc de economia noului E-Klasse Coupe. Mercedes afirma ca noul model are cel mai bun coeficient aerodinamic dintre toate masinile de serie din lume: 0,24.
Mercedes E-Klasse CoupeLa startul vanzarilor, preconizat pentru sfrasitul lunii mai, E-Klasse Coupe va fi disponibil cu 3 motoare pe benzina si 2 turbodiesel. Propulsorul de baza – cel de intrare in gama – este unul cu 4 cilindri, care dezvolta 204 CP si este cuplat in versiunea standard la o cutie de viteze automata, cu 7 trepte. Modelul se numeste E 250 CGI Coupe si afiseaza un consum mediu de doar 7 litri/100 km. Urmeaza modelul E 350 CGI Coupe, cu un motor V6 care furnizeaza 292 CP, al carui consum mediu este de 8,5 l/100 km. Cel mai puternic motor cu care poate fi – deocamdata – dotat E-Klasse Coupe este V8-ul de 5 litri care produce 388 CP si 530 Nm. In cazul acestui model consumul mediu este de 10,9 l/100 km.
Mercedes E-Klasse CoupePentru cei ce nu au nimic impotriva unui propulsor turbodiesel pe un coupe premium exista modelul E 250 CDI, care ofera 204 CP si 500 Nm. In ciuda acestor valori, consumul mediu anuntat este de 5,3 l/100 km. Cel mai puternic turbodiesel este cel de pe modelul E 350 CDI si produce 231 CP, consumul mediu fiind de 6,8 l/100 km.
Mercedes E-Klasse CoupeNoul E-Klasse Coupe mizeaza in primul rand pe confort si vine echipat cu sistemul Agility Control, care recunoaste stilul de conducere si adapteaza taria suspensiei. Cum acest pachet ar putea fi nesatisfacator pentru cei ce prefera sa conduca sportiv, se poate opta, contra cost, pentru o versiune adaptata rularii sportive.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.