Opel pregateste o surpriza pentru Salonul Auto de la Geneva. Un nou model, de data aceasta hibrid.
Opel Ampera - model hibrid care va debuta la Salonul Auto de la Geneva.Cei de la Opel nu ne-au aratat decat poza pe care o vedeti si nici la nivelul informatiilor nu au dezvaluit prea multe. Este vorba de un nou model, care va intra in gama Opel si care va fi disponibil la vanzare. Numele Ampera este ales tocmai pentru a sublinia faptul ca vorbim despre un model hibrid, chiar daca nu unul clasic. Ampera nu este o masina conventionala, care ofera si posibilitatea motorizarii hibrid. Noul model a fost proiectat de la bun inceput sa fie hibrid si nu va fi oferit decat in aceasta forma.
Practic, Ampera este o recarosare a modelului american Chevrolet Volt, model hibrid care vrea sa atenteze la potentialii clienti (dar si cei fideli) de Toyota Prius.
Noul Opel Ampera nu va miza pe tehnologia hibrid asa cum o stim toti, adica un motor electric alimentat de baterii care lasa propulsia (direct) in seama unuia conventional atunci cand bateriile se descarca. Ampera dispune de un motor electric alimentat de baterii care, atunci cand sunt incarcate la capacitate maxima, asigura o autonomie de 60 km. Bateriile pot fi incarcate de la o priza normala. Pentru a nu limita totusi raza de actiune a masinii la valoarea absolut insuficienta de 60 km, Ampera dispune si de un propulsor normal, cu ardere interna. Acesta nu asigura propriu zis propulsia masinii, ci are rolul de generator de curent. Adica, dupa ce bateriile nu mai pot asigura deplasarea, motorul termic porneste si le incarca in timpul rularii, iar transmisia primeste puterea dezvoltata de motorul electric.
Opel Ampera, model hibrid cu tehnologia modelului Chevrolet Volt
Opel nu a anuntat deocamdata nici puterea maxima a propulsorului electric, nici performantele dinamice de care va fi capabil Ampera. Constructorul s-a marginit sa expuna aspectele generale si sa anunte ca Ampera este un model cu hayon si cu o capacitate de transport de 4 persoane. Mai multe informatii vor fi disponibile pe 3 martie, dupa ce masina va debuta la Salonul Auto de la Geneva.
Voua cum vi se pare un astfel de concept? Ati cumpara un asemenea model?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.