Renault Fluence, modelul care inlocuieste versiunea Megane Sedan a fost lansat in Romania, cu preturi incepand de la 12.900 euro.

Renault FluenceRenault Romania a lansat ieri noul model Fluence pe piata din tara noastra. Masina inlocuieste vechiul Renault Megane sedan si face o figura frumoasa la nivelul designului. Daca Megane sedan este o berlina ce difera doar la nivelul partii spate de vechea generatie Megane, din care deriva, noul Fluence nu este identic cu actualul Megane.

Renault FluenceAcesta este si motivul pentru care cei de la Renault au ales un alt nume pentru inlocuitorul lui Megane sedan. Fluence are personalitate proprie si mai mult decat atat, arata foarte bine. Pastreaza unele linii ale hatchback-ului megane, dar ele sunt reinterpretate, astfel incat ansamblul este diferit.

Fluence se vrea a fi una dintre cele mai spatioase berline de clasa compacta, iar lungimea de 4,62 metri certifica acest aspect. Spatiul interior este la un nivel foarte bun, francezii insistand si asupra nivelului de finisare excelent. Si fiabilitatea a crescut mult, spun francezii care ofera pentru Fluence garantie de 4 ani si interval de revizii la 20.000 km sau un an.

Renault FluenceLa startul vanzarilor, Renault Fluence va fi oferit cu doua motoare pe benzina si doua turbodiesel. Varianta de baza este cea echipata cu propulsorul pe benzina, de 1,6 litri si 110 CP, acesta putand fi cuplat fie la o cutie de viteze manuala (standard), fie la un automata. Al doilea motor pe benzina este cel de 2 litri si 140 CP, oferit cu cutie de viteze manuala sau cu o cutie cu variatie continua.

Renault FluenceCapitolul diesel este acoperit de motorul de 1,5 litri dCi, care este oferit in doua versiuni principale: 85 CP (90 CP in versiune Euro 5 incepand cu luna mai 2010) si 105 CP (110 CP in versiune Euro 5 incepand cu luna mai 2010). Pentru motorul in versiune de 110 CP va fi disponibila si o cutie de viteze cu dublu ambreiaj la sfarsitul anului viitor.

Renault FluencePretul de pornire pentru noul Fluence este de 12.900 euro pentru versiunea echipata cu motorul pe benzina, de 1,6 litri si 110 CP. In prezentarea sustinuta la evenimentul de lansare s-a vorbit si despre preturile pe componente, care ar trebui sa conteze in fata asiguratorilor, Renault incercand sa ofere o masina cu costuri de intretinere cat mai mici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.