Primul SUV Renault a obtinut un rezultat foarte bun la EuroNCAP.

Cum aproape toata gama Renault e formata din modele care au obtinut 5 stele la crash-testele EuroNCAP, toata lumea se astepta la un rezultat foarte bun si pentru primul SUV al marcii Renault, iar masina n-a dezamagit deloc.

Koleos pastreaza performanta Renault la crash testeLa testul de impact frontal nu au fost nici un fel de probleme cu integritatea celulei de siguranta. Totusi, Koleos nu a obtinut punctaj maxim la aceasta sectiune a testului deoarece coloana de directie poate rani usor coapsele soferului la un eventual impact, iar structura torpedoului prezinta un risc mai insemnat de ranire a coapselor pasagerului din dreapta.

Testul de impact lateral a aratat ca pasagerii sunt foarte bine protejati la acest tip de impact, iar Koleos a primit punctaj maxim.

Koleos pastreaza performanta Renault la crash testeSi testul de siguranta pentru copiii plasati in scaune speciale a decurs bine, masina fiind creditata cu 4 stele din 5 la acest tip de test. Mai putin bine s-a descurcat Koleos la testul de impact cu pietonii. Ca la majoritatea SUV-urilor, s-a observat ca bara de protectie protejeaza bine pietonii de socuri, dar extremitatile capotei nu.

Per total, Koleos a obtinut 5 stele la general, intregind astfel flota pe care Renault o promoveaza ca avand siguranta de 5 stele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.