Hyundai nu s-a multumit cu cele 4 stele obtinute de i30 la testul initial, asa ca s-a prezentat la un nou test EuroNCAP.

Hyundai i30 - de la 4 la 5 steleModelul i30 al celor de la Hyundai a fost testat anul trecut si a fost cotat cu 4 stele la general. Coreenilor nu le-a placut deloc rezultatul si nu e greu de inteles de ce. Hyundai i30 este construit pe aceeasi platforma cu Kia cee'd, iar masinile sunt in competitie directa in clasa compacta.

Kia cee'd este o masina mult mai bine primita de public si a si reusit un scor de 5 stele la testele EuroNCAP, inca de la prima testare.

Hyundai i30 - de la 4 la 5 steleHyundai a mai facut niste modificari la structura plansei de bord a masinii, iar aceasta a fost testata din nou. De acesta data, modelul i30 a reusit sa obtina 5 stele la crash test, dar problemele aparute la primul test nu au fost rezolvate in totalitate. Genunchii sunt mai bine protejati, dar coloana de directie si locasul contactului pot produce raniri la nivelul partii superioare a picioarelor, in functie de pozitia in care sta soferul.

Hyundai i30 - de la 4 la 5 steleLa testul de impact frontal, i30 a obtinut 13 puncte, cu un singur punct mai mult decat la testul anterior, dar a fost suficient pentru obtinerea a 5 stele.
Un plus s-a inregistrat si la testul de protectie a copiilor, modelul coreean obtinand 4 stele, fata de 3 stele la sesiunea anterioara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.