EuroNCAP a testat inca 3 masini, iar dintre acestea noua Alfa Romeo Giulietta s-a evidentiat printr-un rezultat excelent.

Cu un punctaj final de 87 de puncte din maximum 100, Alfa Romeo Giulietta a devenit cea mai sigura compacta din istorie, in urma testelor de siguranta efectuate de EuroNCAP.
Rezultatul este cu atat mai impresionant, cu cat, incepand din anul 2009, EuroNCAP aplica in testele sale noi standarde de evaluare, masurand concomitent parametrii de protectie a adultilor, a copiilor, a pietonilor, precum si partea de prevenire a accidentelor si de reducere a leziunilor prin prezenta semnalizatorului de centura de siguranta, a ESP-ului si a limitatorului de viteza.

Alfa Romeo Giulietta a primit cotatii record, obtinand procente de siguranta de 97% pentru adulti, 85% pentru copii, 63% pentru pietoni si 86% pentru siguranta activa.

In aceeasi sesiune de teste s-a remarcat si noul BMW Seria 5, care a obtinut 5 stele, fiind foarte aproape de Alfa in ceea ce priveste protectia ocupantilor masinii (95% pentru adulti). Limuzina germana s-a remarcat si prin protectia oferita pietonilor, capitol la care a obtinut 78%.

La aceasta sesiune, Mazda CX7 a dezamagit, obtinand doar 4 stele, cu doar 76% protectie pentru adulti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.