Mini prezinta la Paris conceptul Crossover, care prefigureaza viitorul 4x4 al englezilor.

SUV-ul Mini vine la Salonul Auto de la Paris, sub forma de conceptPrin intermediul lui Crossover Concept, Mini prezinta in sfarsit designul SUV-ului pe care il pregateste de ceva timp. Britanicii/germanii descriu conceptul ca fiind un 4x4x4x4. Acesti multi de 4 semnifica faptul ca SUV-ul este a patra varianta de caroserie pentru Mini, are 4 metri lungime, 4 usi si tractiune 4x4.

SUV-ul Mini vine la Salonul Auto de la Paris, sub forma de conceptConceptul prezinta o caroserie inaltata, blocuri optice retusate fata de cele tipice Mini, si o parte superioara redesenata. Per total, designul este modificat pentru a se potrivii ideii de SUV, dar esenta ramane aceeasi. Crossover Concept dipsunde de 4 usi, dar acestea sunt cela mai speciale si asimetrice. Pe partea dreapta, portierele, cu geamuri fara rama, sunt unele cu deschidere normala. Tot normal se deschide si portiera soferului. Cea a pasagerului de pe partea stanga este insa una care culiseaza, dar nu pe o sina. Portiera iese in exterior si culiseaza spre spate, fiind prinsa cu un brat metalic. Aceeasi idee de deschidere este implementata si capacului portbagajului: deschidere intr-o parte, cu sistem de prindere pe mijloc.

SUV-ul Mini vine la Salonul Auto de la Paris, sub forma de conceptInteriorul lui Mini Crossover Concept pare minimalist la prima vedere. Asta pentru ca Mini a implementat Mini Centre Globe, un glob tridimensional, de la care se poat opera foarte multi functii ale masinii. Afisajul poate fi despartit in doua emisfere, permitand soferului si pasagerului din dreapta sa opereze simultan functii diferite. Tot acest glob poate reda informatiile sistemului de navigatie si poate fi folosit la navigarea pe internet. Mini Centre Globe este operat prin sistemul touch screen, dar pasagerul din dreapta are la dispozitie si o tastatura.

SUV-ul Mini vine la Salonul Auto de la Paris, sub forma de concept
Habitaclul mai include si un sistem denumit Mini Centre Rail. Este vorba de doua sine care pleaca din plansa de bord si ajung pana la scaunele din spate. Pe aceste sine se pot atasa diferite accesorii si dispozitive care pot culisa in functie de nevoi.

Cei de la Mini nu spun nimic (in afara faptului ca masina este 4x4) despre platforma tehnica sau propulsoare. Aceste informatii vor fi prezentate la debutul versiunii de serie, debut care va avea loc probabil la Salonul Auto de la Geneva, anul viitor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.