Francezii de la Renault propun un concept ciudat, dar extrem de interesant.

Constructorul francez a pregatit pentru Salonul Auto de la Paris conceptul Ondelios, care inecarca sa imagineze automobilul viitorului, cu un design neconventional si cu foarte multe gadget-uri multimedia.

Renault Ondelios - Acesta este viitorul masinilor?Designul lui Ondelios este inspirat din industria aparatelor de zbor si asa cum sugereaza si formele, conceptul este foarte aerodinamic, cu un coeficient de 0,29. Ondelios este descris de Renault ca fiind un crossover destinat deplasarilor lungi. Masina are doua portiere care se deschid pe verticala, acestea asigurand accesul la cele trei randuri de scaune (6 locuri) din interior. Ondelios are o suprafata vitrata foarte mare, usile si plafonul fiind confectionate dintr-un material special.

Renault Ondelios - Acesta este viitorul masinilor?Habitaclul este o mostra de tehnologie, cu solutii care ar putea fi aplicate in productie de serie in viitor. In spatele volanului se afla in tablou de bord care prezinta informatii digitale afisate pe un fel de sfera transparenta. La baza parbrizului sunt mai multe monitoare, intre care doua redau imaginile camerelor de vederi ce tin loc de oglinzi retrovizoare, iar unul afiseaza informatii despre viteza, turatia motorului si starea sistemului hibrid de propulsie.

Sistemul audio si cel de climatizare par proiectate pe plasa de bord si sunt utilizabile prin sistemul "touch control". De asemenea, informatiile sistemului de navigatie sunt proiectate pe plansa de bord si nu afisate de un monitor.

Renault Ondelios - Acesta este viitorul masinilor?La nivelul tehnicii, Ondelios dispune de mai multe solutii care ar putea fi indroduse in productia de serie peste cativa ani. Motorul turbodiesel are o clindree de 2 litri, dar dezvolta 205 CP si 450 Nm/1.700 - 3.800 rpm. Puterea este transmisa prin intermediul unei cutii cu doua discuri de ambreiaj si 7 trepte. Consumul motorului este de doar 4,5 l/100 km, in vreme ce emisia de CO2 este de 120 grame/km. Renault mai spune ca aceeleratia 0-100 km/h se face in 7,8 secunde, dar asta si cu ajutorul a doua motoare electrice, fiecare din ele cu o putere de 27 CP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.