Britanicii sunt aproape de productia de serie a uneia dintre cele mai puternice masini electrice din lume.

Masina electrica de 700 CP!Compania Lightning din Marea Britanie a ajuns aproape de productia de serie a unei masini care promite sa devina favorita celor interesati de aspectul ecologic al unui automobil, dar nu vor sa renunte la performantele dinamice livrate de o masina supersport.

Englezii lucreaza de mai mult timp la acest proiect, dar au pornit cu ambitii mari si asta a necesitat ceva timp. Inginerii au primit ca sarcina dezvoltarea unei masini exclusiviste ca design, dar si ca performante plus - cel mai important aspect - emisii de CO2 inexistente.
Produsul final se numeste Lightning GT, arata foarte bine si in plus promite performante excelente.

Masina electrica de 700 CP!Masina dispune de patru motoare electrice care furnizeaza impreuna 700 CP, acestea fiind alimentate de baterii de acumulatori foarte performante.

Lighting GT accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4 secunde si atinge o viteza maxima de 210 km/h. Va fi disponibila si o versiune de baza care dezvolta 650 CP si care accelereaza pana la 100 km/h in 5 secunde.

Masina electrica de 700 CP!Performantele sunt excelente, dar cum ramane cu autonomia - marea problema a masinilor electrice? Ei bine, oficialii companiei britanice afirma ca 10 minute de incarcare a bateriilor echivaleaza cu o autonomie de 400 km.

Livrarile vor incepe anul viitor, iar cei care doresc sa faca comanda acum trebuie sa achite un avans de 15.000 de lire sterline.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.