O interpretare de exceptie a ceea ce a fost candva masina hipiotilor, celebrul VW Bus. Versiunea moderna se numeste Bulli si are sanse sa intre in productie.

Trebuie sa va placa acest concept al celor de la Volkswagen! Stiti si ce reprezinta, este urmasul modern al bus-ului pe care eu il asociez cu hipiotii din America. Hipioti pe care i-am vazut doar in filme, dar parca de fiecare data conduceau un VW Bus. Intotdeauna m-a fascinat masinuta aia, extrem de simpla, care parea atat de fragila si atat de putin fiabila cu motorul ingramadit in spate!

Oricum ar fi, bus-ul care i-a miscat cine stie cate milioane de km pe rebelii din lumea intreaga si-a castigat locul in istorie. Si cine stie? Poate ca tocmai vedem inlocuitorul sau!
Versiunea moderna pe care o vedeti in poze se numeste Bulli, exact cum ii spuneau germanii microbuzului pe care il reinterpreteaza. Mai trebuie sa stiti ca VW l-a botezat T1, de la Transporter 1, dar nemtii ii spuneau Bulli, iar americanii Microbus.

Sa revenim la aceasta versiune moderna a originalului care a debutat in 1950. Bulli-ul actual se vrea o versiune moderna a modelului intial si este, de fapt, o a doua versiune a conceptului similar, numit Bulli, prezentat acum 10 ani. Deci, ce am putea intelege cand VW vine cu a doua versiune a unui concept? Ca desi Bulli este un concept, nu e chiar departe de productia de serie.

Desi nu sunt fan monovolume de genul asta, Bulli mi se pare genial. Este chiar mai mic decat... citeste continuarea pe Motorstory.ro (+ galerie foto)!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.