Pininfarina a aratat conceptul Nido, un model de oras cu propulsie electrica si performante interesante.

Casa de design Pininfarina a implinit 80 de ani de existenta, iar cu aceasta ocazie italienii au prezentat un concept, numit Nido, despre care nu se stie daca va ajunge vreodata in productia de serie.

Pininfarina NidoNido este un model strict de oras, putin mai mare decat smart, dar ceva mai modern din punct de vedere stilistic. In plus, suprafata vitrata este mai mare pentru un plus de confort si luminozitate in habitaclu. Nido nu ofera decat doua locuri, suficient spun italienii pentru o masina de oras destinata distantelor mici.

Pininfarina NidoMotorul electric este plasat in spate si - atunci cand bateriile sunt incarcate complet - Nido beneficiaza de o autonomie de 140 km. Viteza maxima este de 120 km/h, dar este mai putin importanta in conditiile in care Nido nu este conceput pentru parcurs extraurban. In oras insa, Nido poate accelera de la 0 la 60 km/h in 6,7 secunde.

Asadar, nu exista emisii de noxe nici in mers, dar nici la nivelul baterilor. Acestea sunt reciclabile 100% la sfarsitul ciclului de viata.

Pininfarina NidoNu se stie daca Nido va intra vreodata in productia de serie, dar italienii testeaza pe aceasta masina solutii pentru alte modele de serie. Platforma tehnica a lui Nido este conceputa in asa fel incat sa poata fi utilizata pentru un mic model cu 2 locuri, unul cu 2+2 locuri si un mic van.

Pininfarina Nido


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.